Žena sa maramom
Oblikovanje kose | Traka za kosu

Letnji stil: najmoderniji stilovi sa maramom

Bandana marame pretvaraju svaku frizuru u letnju frizuru. A ovo je najbolja stvar: sa maramom je veoma jednostavno napraviti nekoliko različitih stilova. Pokazujemo vam kako izgleda ovaj trend i koliko su moderne frizure sa maramom!


Ovog leta, ljubitelji mode ukrašavaju svoje frizure posebnim modernim aksesoarom: bandanom. Kockasta marama je savršen, svestran aksesoar koji može da pomogne da se naprave različiti izgledi: od rokerskog do retro, od slatkog do veoma seksi. Napravite različite efekte u zavisnosti od boje, motiva ili vrste materijala na vašoj marami. Moderni izgledi se mogu napraviti i sa klasičnom bandanom od pamuka. Ovaj klasik je obično tamno plave ili crvene boje sa šarenim printom.Za luksuzniju varijantu, probajte svilenu bandanu. S obzirom da je svilena marama obično klizava, pripremite kosu. Savet: puder za volumen ili šampon za suvo pranje će dati više postojanosti kosi. Takođe pomaže da se kosa opere dan pre. Za celokupni izgled, izaberite bandanu u boji koja se uklapa sa vašom garderobom. To će povezati vaš izgled.Kako treba vezati bandanu? Evo pet modernih načina da se iskoristi marama koja će istaknuti vaš izgled...

Uputstvo: Pet frizura sa maramom

Bandana kao traka za kosu:

Žena sa mašnom od marame u kosi

Slatki stilovi za moderne devojke

Za moderan izgled rok zvezde iz 80-tih a la Axl Rose - frontmena Guns N' Roses-a - trebaće vam crvena ili tamno plava pamučna bandana. Savijena u trougao, zatim nekoliko puta po dužini kako bi se napravila uska traka za kosu. Postavite traku na čelo između linije kose i obrva i vežite oko glave, vezujući krajeve pozadi. Za luksuznu boho ili hipi varijantu, izaberite svilenu maramu i napravite unapred nežne talase sa velikim viklerima ili aparatom za kovrdžanje kose. Dodajte malo slanog spreja ili stavite malo voska na srednje dužine za teksturu i definiciju.


Bandana kao gumica za kosu:

Žena sa bandanom kao gumica za kosu

Za ovaj izgled, napravite niski konjski rep i uvijte svilenu ili pamučnu maramu oko osnove. Ostavite krajeve marame da vise. Moderna varijanta: možete takođe uviti punđu u bandanu. Probajte svilu za elegantan izgled a pamuk za opuštenu modernu varijantu.


Retro izgled sa bandanom:

Prvo, savijte pamučnu maramu u trougao. Postavite dužu stranu na vrat a vrh trougla na vrh glave. Stavite niže tačke trougla sa vrata zajedno na vrh glave i vežite tri kraja zajedno.


Piratska bandana:

Opet savijte maramu u trougao. Postavite je preko glave sa dužom stranom ka spreda koja prekriva liniju kose a vrh trougla na potiljku. Uvijte dva kraja marame oko glave i vežite ih na vrhu kraja trougla na potiljku.


Uvijena bandana:

Žena sa bandana maramom i haljinom koja se uklapa u boje marame

Boja sa bojom: savršeno stilizovana od glave do pete zahvaljujući istim bojama bandane i haljine

Savijte maramu u trougao, zatim nekoliko puta savijte po dužini kako biste napravili traku za kosu. Postavite sredinu trake na potiljak i čvrsto uvijte traku za kosu s preda oko glave. Uvijte krajeve jednom ili dvaput oko vrha glave zatim uvucite ispod marame. Ovo je elagantan izgled sa svilenom maramom. Za ovaj slatki izgled, koristite pamučnu maramu a umesto da gurate i zamotavate krajeve, vežite ih pustite da krajevi vire. Savet: za veću postojanost, učvrstite bandanu šnalicama iza ušiju.


Kako još možete oblikovati bandanu?

Marama daje svežu notu vašoj kosi. Evo još nekoliko ideja šta raditi sa bandanom:

  1. Loši dani za kosu su stvar prošlosti sa bandanom. Ukrotite kosu veoma lako - i veoma stilizovano!
  2. Bandana nije samo za vašu kosu: nosite je kao narukvicu na zglobu ili na nadlaktici. Probajte je sa džins jaknom - videli smo ovaj izgled na brojnim influenserima.
  3. Bandana se može takođe nositi kao šal oko vrata ili ležerno omotana oko članka. Hladan savet za vrele dane: nakvasite je pre nego što je stavite da biste rashladili.
  4. Nemojte zaboraviti ovu dizajnersku omiljenu varijantu: koristite bandanu kao šareni detalj na ručki vaše torbe.
Otkrijte: Hair Styling