Žena sa trakom sa perlama
Oblikovanje kose | Traka za kosu

Frizure sa trakom za kosu su ponovo u modi

Da li vas trake za kosu podsećaju na detinjstvo? Verovali ili ne, aksesoari za kosu iz devedesetih su se vratili na velika vrata. Najtraženiji: somotska traka za kosu sa perlama i dragim kamenjem. Otkrivamo vam kako da oblikujete frizuru sa trakom za kosu u 2018, i koje su odgovarajuće frizure

Šiške, duga i lepršava kosa su idealne - ali šta kad temperatura raste na proleće i leto? To predstavlja problem za mnoge žene. Moderno i praktično rešenje: traka za kosu. Srećom za nas, ovaj izgled se vratio!

Odakle potiče traka za kosu?

Žena sa trakom za kosu i mašnom

Lepi atraktivni detalj: traka za kosu sa mašnom

Devedesete su sasvim daleko ali prošlo je dosta vremena od kada su naše voljene trake za kosu izašle iz repertoara frizura. U najboljem slučaju, koristili bismo ih da bismo skupili kosu u kupatilu. (Zamislite: skidanje šminke.) Ali traka za kosu se vraća u svakodnevne frizure - štaviše, postaje nešto posebno i moderno. To je jednostavan način da se začini običan stil. Bilo da je detaljno dekorisana ili jednostavna: skromna traka za kosu je postala veoma atraktivna. Savet: probajte somotsku traku za ekstra moderan stil.

Ko može da nosi traku za kosu?

Skoro svaka žena može da nosi traku za kosu. Važno je da kosa nije previše tanka, tako da se traka dobro slegne i da kosa izgleda puna i sa volumenom. Pratite ove savete kako bi prelepo izgledale sa trakom za kosu:

 

 • Koristite šampon za volumen kada perete kosu. To će dati kosi punoću i delovaće jače. Kosa će takođe biti jednostavnija za oblikovanje.
 • Nanesite penu u kosu pre feniranja. Kao rezultat dobićete frizuru koja kasnije može lakše da se oblikuje i koja će duže trajati.
 • Pomaže pre feniranja: losion protiv kovrdžanja kose. Kosa treba da bude glatka i sjajna i ne treba da štrči na sve strane iz trake za kosi.
 • Neophodno: tapiranje kose na temenu. Podelite delove kose za zadnjeg dela i stvorite volumen sa češljem za tapiranje. Tapiranje čini frizure sa trakom za kosu zaista atraktivnim.
 • Na kraju, učvrstite frizuru lakom za kosu za volumen - tako da sve stoji na svom mestu! 

Široke trake

Žena sa trakom za kosu ukrašena cvećem

Šta čini široku traku ekstra modernom? Ukrasi - kao ova frizura sa bogatom cvetnom dekoracijom.

Veoma široke trake za kosu stvaraju elegantan izgled. One ne dolaze do izražaja sa pletenicama ili podignutim frizurama - nosite ih sa puštenom kosom. Kako se najbolje nose? Sa dugom, talasastom kosom. One su posebno lepe od satena ili somota - ne može biti klasičnije od ovoga.

Burne dvadesete: traka za kosu u retro stilu

Žena sa zlatnom trakom za kosu

Želite nešto raskošnije? Naravno! Metalno-zlatne trake u Getsbi stilu izgledaju veoma elegantno.

Znamo da su trake za kosu retro. Međutim, nisu bile omiljene samo devedesetih godina već i u Burnim dvadesetim. Nijedan autfit nije bio kompletan bez trake za kosu: sa kristalima, perjem, biserima, malim perlama ili mrežasta traka. Ako želite Getsbi stil, trebalo bi da zaboravite „što manje to bolje" stil. Ovde je sve glamurozno!

Trake za kosu sa podignutim frizurama

Žena sa trakom za kosu i podignutom frizurom

Moderni partneri: traka za kosu i podignuta frizura

Podignute frizure izgledaju elegantnije sa trakom za kosu. Postignite izgled: natapirajte kosu na temenu, podignite dužine i zatim skupite deo oko korena. Ili probajte modernu i neuglađenu frizuru sa puštenom kosom ili iza ušiju. Vrhunac slave: traka za kosu! Idealno: tanka traka u zlatnoj, srebrnoj ili nekoj svežoj veseloj boji.

Traka za kosu sa dodacima

Žena sa trakom sa nakitom

Traka za kosu ili nakit? I jedno i drugo - zahvaljujući ukrasnim draguljima.

Sada su takve trake opet u modi, u svim mogućim oblicima, bojama i materijalima:

 

 1. Uvijena traka
  Upletene trake nisu samo za devojke sa bir festa. Sjajna stvar u vezi sa ovim jeste da izgleda kao da ste veoma pažljivo i detaljno ispleli kosu u pletenicu krunu. Važno: boja trake bi trebalo da bude što približnija boji kose.

 2. Materijal
  Somot, saten, pliš, džins - ima bezbroj prelepih mogućnosti za materijal za trake. Izaberite materijal prema prilici i koliko želite da izgledate elegantno. Nosite džins traku za šoping, satensku traku za koktel. U specijalnim prilikama, somotska traka u tamno zelenoj, tamno plavoj ili u crnoj boji će izgledati stilizovano i klasično.

 3. Ukrašena traka
  Malo nakita na traci će ulepšati svakodnevni izgled. Perle su izuzetno ženstvene i zanimljive. Ukrašena traka je savršeni dodatak za romatičan izgled.