Žena sa tankom kosom
Oblikovanje kose | Tanka kosa

Da li možete da učinite tanku kosu gušćom?

Da li vam se kosa stanjuje? Ne treba optuživati loše gene za to. Čak i neke loše navike mogu da stanje kosu. Istražujemo razloge stanjivanja kose i otkrivamo vama kako da obnovite volumen


Žena sa tankom talasastom kosom

Tanka kosa? Svetli talasi dodaju volumen

Da li vam u poslednje vreme kosa postaje tanja? Pitate se da li je to normalno? Opadanje poneke vlasi je u stvari normalno: u proseku, gubimo između 50 i 100 vlasi dnevno. Ali ako vam ostane puna šaka vlasi nakon češljanja, vreme je da istražite uzrok. Ponekad je kriva bolest, ali obično vredi obratiti pažnju na vašu frizuru i rutinu nege. Ovde, ćete saznati koje navike uzrokuju opadanje kose i kako će vaša tanka kosa opet izgledati punije.


Mogući uzroci opadanja kose

 1. Oblikujete kosu na visokoj temperaturi
  Visoka temperatura može da ošteti koren. Savet: kada sušite kosu, potrudite se da fen bude na odgovarajućoj razdaljini od skalpa. Većina fenova imaju i dugme za hladan vazduh. Dajte vašem skalpu malo hladnog vazduha povremeno za vreme sušenja. Na taj način ćete sprečiti pregrevanje i zaštitićete kosu. Isto tako najbolje je umereno koristiti aparate za ispravljanje i kovrdžanje kose. Za maksimalnu zaštitu, neophodno je naneti zaštitu od toplote pre oblikovanja kose aparatima.

 2. Vezujete previše zategnuto rep
  Previše zategnut konjski rep napreže skalp i koren. Savet: dajte kosi oduška između repa i punđe ostavljajući je puštenom ponekad. Pored toga: razbarušeni finiš za rep je trenutno mnogo više u trendu nego zalizani izgled. Postignite ovaj izgled otpuštajući kosu u korenu prstima nakon oblikovanja.

 3. Upotrebljavate previše proizvoda za oblikovanje
  Višak proizvoda za oblikovanje ili za negu neće dovesti do opadanja kose ali može da učini da kosa izgleda tanje. Kosa može da izgleda otežano i lepljivo umesto sa volumenom. Savet: koristite proizvod koji odgovara vašem tipu kose. Kada koristite proizvode za oblikovanje, sledite zlatno pravilo: količina veličine lešnika je dovoljna. I upotrebite samo malo spreja za učvršćivanje da biste izbegli čvrsti izgled.

 4. Upotrebljavate prečesto šampone za dubinsko pranje
  Nemamo ništa protiv šampona za dubinsko pranje. Oni su savršeni za oslobađanje od ostataka proizvoda za oblikovanje i ulja. Ali ako ih prečesto koristite vaš skalp može izgubiti ravnotežu a s tim kosa postaje suva - što može dovesti do opadanja kose.

Vratite volumen sa odgovarajućom negom

Ako vam kosa opada, upotrebite posebne proizvode koji stimulišu skalp i rast kose. Masaža sklapa pomaže da se obnovi umorni koren. Kako još vaša kosa može da izgleda punije? Probajte ove trikove:

 

 1. Isperite hladnom vodom
  ...prema vašoj rutini pranja. Pogledajte da li ste isprali sve ostatke šampona i balzama kako vaša kosa ne bi bila otežana. Hladno ispiranje će takođe stimulisati cirkulaciju skalpa podstičući rast zdrave kose.

 2. Koristite šampon za suvo pranje
  Šampon za suvo pranje je idealan za trenutak kada vam kosa nije sveža kako biste hteli ali kada ne možete ili ne želite da je operete. On takođe dodaje volumen. Naprskajte direkto na koren i utrljaje. Ako je potrebno, uklonite četkom sve ostatke.

 3. Osušite koristeći okruglu četku
  Svi frizeri poznaju ovaj trik za povećanje volumena. Uz malo prakse, možete to uraditi sami kod kuće. Savet: neka bude još lakše sa rotirajućom okruglom četkom.

 4. Upotrebljavate penu za volumen
  Proizvodi za povećanje volumena - poput pene za volumen - su najbolji prijatelji devojaka sa tankom kosom. Nakon pranja, nanesite količinu veličine lešnika u kosu. Osušite okruglom četkom ili dodatkom difuzera.

 5. Ofarbajte kosu
  Farbanje može da učini da tanka i suva kosa izgleda bujnije. Ako patite od ozbiljnog opadanja kose, razgovarajte sa frizerom pre farbanja kako bi izabrao najbolju opciju za vas. Za one koje vole da se farbaju kod kuće: izbegavajte pranje kose neposredno farbanja. Prirodna ulja skalpa će zaštititi kosu što znači manje oštećenja. Savet: nakon farbanja, koristite proizvode za negu osmišljene za farbanu kosu.
Žena sa bobom i kosom sa volumenom

Nova frizura - poput boba - može da učini da kosa izgleda punije

Otkrijte: