Žena sa plavom srednje dugom kosom
Oblikovanje kose | Srednje duga kosa

Pet najboljih: frizure za srednje dugu kosu

Ni predugačka, ni kratka - baš kako treba. Srednje duga kosa uzima najbolje s obe strane. Ova dužina deluje blago, ženstveno i odgovara licima sa nežnim crtama. Jednostavna je za održavanje i brzo za oblikovanje. Predstvaljamo vam najbolje frizure i otkrivamo vam kako da ih napravite


Kosa koja pada negde između brade i ključne kosti je savršena za one koji vole brze, jednostavne ali raznovrsne frizure. Srednje duga kosa spaja dva osnovna kriterijuma: oblikovanje je veoma brzo, a izgledaćete fanstastično kad bude gotovo! Stavite brzo, lako i moderno kao prioritet sa našim frizurma u pet minuta. Ove trendi frizure su savršene za srednje dugu kosu i deluje punije nego što zapravo jesu.


Kako oblikovati srednje dugu kosu za tren

Planirajte danas, ne gubite vreme sutra. Preduzmite neke korake uveče - na primer, operite kosu. Praktična strana: lakše je raditi s kosom sledećeg jutra nego odmah nakon pranja, što znači da će biti lakše oblikovati - a frizura će duže stajati. 

Nemate vremena za šampon? Koristite šampon za suvo pranje. Kosa se odmah osveži i dobija na teksturi što pomaže u oblikovanju. Šampon za suvo pranje dodaje volumen tankoj kosi.

Pružite svojoj kosi lepi san ostavljajući tretman da deluje preko noći. Serumi, ulja i drugi tretmani mogu da postignu još intenzivniji efekat i taj sveži, svilenkasti sjaj će prijati vašoj frizuri sledećeg jutra.

Želite da imate nežne talase i istovremeno da zaštite kosu? Ispletite pletenice uveče. Mnogo malih, čvrstih pletenica će napraviti kovrdžavu kosu dok nekoliko labavih pletenica će vam doneti nežne talase. Posle samo ustanite, raspletite pletenice, protrljajte ih i završite sa lakom za kosu.

Optimalna nega za srednje dugu kosu

Svaka dužina kose ima svoju „slabu tačku”: za srednje dugu kosu, to su krajevi. S obzirom da se kosa naslanja na ramena, trenje može da ošteti krajeve. Rezultat: rascvetani krajevi. Sunce i slana voda tokom leta mogu takođe da isuše kosu. Negujte krajeve dodatnom dozom nege. Utrljajte fluide za specijalni tretman i ulje za kosu u krajeve nekoliko puta nedeljno. Šta još možete uraditi: redovno skraćujte. 

Brzo i lepo: pet frizura za srednje dugu kosu