Najlepše šiške
Oblikovanje kose | Šiške

Najlepše šiške

Od mikro do maksi, slojevite ili ravne - šiške nikad ne izlaze iz mode. One samo menjaju oblik! Pokazujemo vam frizure sa šiškama koje su trenutno hit i koje će najbolje pristajati vašem obliku lica

Volimo šiške, one su stalno prisutne na pistama, crvenim tepisima i glamuroznim žurkama. One odgovaraju za svaki dan i veoma su raznovrsne. Njihova promenljiva dužina može da sakrije visoko čelo, pruži okvir lica ili pametno da sakrije linije ili bore. Šiške mogu promeniti vaš izgled začas. Čak i izrasle šiške izgledaju moderno: kratke, slojevite šiške postaju duge šiške sa odgovarajućom negom. Možete čak naći odgovarajuće šiške za kovrdžavu kosu. Hajde da počnemo...


Stil sa šiškama 1: Mikro šiške

Žena sa pletenim konjskim repom

Moderne mikro šiške se prelepo uklapaju sa pletenim konjskim repom.

Ultra-kratke, ravno ošišane mikro šiške su apsolutni hit trenutno. Treba malo smelosti da bi se nosile tako kratke šiške ali kao nagradu ćete imati moderan i jedinstveni izgled. Idealno za okrugla lica, ova frizura vizuelno stanjuje lice. Savršena je za tanku kosu koja je ravno oblikovana i fantastičan je izbor sa bobom ili lobom.


Stil sa šiškama 2: Šiške nošene sa strane

Šiške sa volumenom, nošene sa strane i koje zavodljivo padaju preko jednog oka: ovaj izgleda je idealan za okrugla lica s obzirom da ga vizuelno izdužuju i ističu jagodice. Tanka kosa će izgledati punije ako šiške nošene sa strane počinju relativno dalje pozadi: na taj način, one će padati sa lepo, težinom.


Stil sa šiškama 3: Slojevite šiške

Ovaj izgled je savršen za lica u obliku srca, čineći da izgledaju mršavije. Ako to liči na vas, neka vaše šiške budu slojevite otprilike dužine do obrva. Tankoj kosi prijaju slojevite šiške zbog laganog stepenastog efekta koji dodaje punoću. Slojevite šiške nošene sa strane će ublažiti kockasto ili ugaono lice. Ako imate kovrdže, šeg sa šiškama je najbolje rešenje - u ovom stilu kosa je stepenasta i prelazi ramena. U tom slučaju, takođe, držite vaše slojevite šiške otprilike dužine do obrva.


Stil sa šiškama 4: Zaobljene šiške

Žena sa frizurom sa zaobljenim šiškama

Zaobljene šiške su idealne za duga, ugaona lica.

Ove šiške su ošišane odmah iznad obrva. Za oblikovanje, unesite malu količinu pene za oblikovanje i osušite šiške sa okruglom četkom. Ovaj izgled je idealan za duža ugaona lica: šiške pune volumena iznad nivoa ok će vizuelno skratiti vaše lice. Takođe može fantastično da sakrije visoko čelo.


Stil sa šiškama 5: Duge šiške

Žena sa frizurom sa dugim šiškama

Duge šiške su idealne za gustu kosu.

Veoma duge šiške, koje prelaze obrve mogu se jednostavno isfenirati okruglom četkom. Ovaj stil odgovara gustoj kosi s obzirom da će šiške oduzeti malo težine vašoj kosi. Promenite izgled tako što ćete vezati ili čak isplesti pletenice sa šiškama sa strane ili ih uvucite u traku za kosu.


Stil sa šiškama 6: Šiške u obliku zavesa

Šiške u obliku zavese su trenutno veoma u trendu. Idealno, one dostižu vaše obrve i podeljene su na sredini kao zavesa - tako su dobile ime. Najpoznatiji nosioci: pre - Brižit Bardo, sada - Alesa Čung. Šiške u obliku zavese su idealne za gušću kosu. To je takođe savršena tranziciona frizura za one koji puštaju šiške.


Nega za vaše šiške

  • Ako ste skloni iritacijama kože: isfenirajte šiške sa velikom, okruglom četkom tako da se ne naslanjaju direktno na vašu kožu. Malo laka za kosu ispod donjeg dela pomaže da se kosa obmota slojem i da spreči njeno apsorbovanje višak ulja.
  • Nemate vremena za šampon? Možete osvežiti šiške sa šamponom za suvo pranje - jednostavno nanesite pažljivo sprej na četku.
  • Praktični savet: upijajući papir (koji se nalazi u apoteci) može da upije višak ulja sa čela i da pomogne da se vaše šiške ne maste što duže moguće.
  • Važno: držati ruke dalje od šiški što duže!

Oblikovanje šiški

  • Ako želite da dodate punoću i volumen šiškama, unesite malo pene za oblikovanje na vlažnu kosu i osušite šiške okruglom četkom. Za dodatni volumen osvežite kosu tokom dana, nanesite malo šampona za suvo pranje ili pudera za volumen na koren kada je potrebno.
  • Za neuglađeni stil, pustite šiške da se osuše i zatim koristite puder za volumen ili šampon za suvo pranje. Ovo je fantastičan način da se nose slojevite šiške.
  • Ako više volite ravne šiške, osušite sa ravnom četkom i/ili posegnite za aparatom za ispravljanje kose. Zapamtite: uvek nanesite proizvod za zaštitu od toplote pre oblikovanja toplotom!