Žena sa kosom koja ima loš dan
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Prva pomoć za loše dane za kosu

Ima dana kada nijedna dlaka nije na svom mestu. Nositi šešir ceo dan? Možete ali ne morate! Evo najboljih saveta i trikova kao spas za svaki loš dan

Žena sa kosom koja ima loš dan sa polu punđom

Jednostavno rešenje za loše dane za kosu: polu punđa

Sinoć ste otišli na spavanje sa mokrom kosom? Možete da se probudite i da izgledate dobro - ili, može da bude sasvim loš dan za kosu. Iz ovog ili onog razloga kosa može da odbija da se lepo ponaša. Svi smo prošli kroz to, zar ne?! Evo nekih saveta i trikova kako da se loš dan kose pretvori u dobar.

  1. Ovo je klasično rešenje, ali ne možemo da kažemo da je uvek dovoljno: ako se probudite sa masnom kosom ali nemate vremena da je operete, pravi spas je šampon za suvo pranje. Jednostavno naprskajte na koren, umasirajte prstima i isfenirajte. Dodatni efekat: šampon za suvo pranje stvara volumen - prema tome on je pravi spas kada je kosa previše ravna.

  2. Uzbuna kovrdžanja? Nema problema. Ovaj trik je uvek dobar, bilo gde i začas: naprskajte lak za kosu na četku i očešljate površinu kose. Eto, opet je sve pod kontrolom. Jedina mana: ovaj trik deluje samo sa ravnom kosom.

  3. Imate prirodne kovrdže koje nisu na mestu? Sprej za kovrdže pomaže - najbolje deluje ako okrenete glavu na dole pre nego što nanesete sprej u kosu. Kao alternativa, nanesite balzam za kovrdžanje s korena na krajeve.

  4. Samo odlazak kod frizera će u potpunosti srediti suve krajeve. Ali za kratkotrajno učvršćivanje i dodatnu negu do odlaska kod frizera, ulje za kosu i hranljivi fluid će pomoći da se neguju krajevi.

  5. Savršeno za svaki loš dan za kosu: polu punđa, ili „hun" za kratku kosu. „Hun" skuplja u punđu samo kosu na vrhu: savršen način da se sakriju duge šiške koje nisu sveže oprane. Ili, šiške mogu da se oblikuju sa strane sa ukosnicama. Rezultat? Moderan izgled za svaki dan.
600x800_bad_hair_day_laugh
Najbolji savet: lep osmeh pomaže kad kosa ima loš dan!