hair-spray
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Kako koristiti lak za kosu na pravi način

Većina ljudi u svojim ormarićima u kupatilu drži lak za kosu. Da li bi trebalo samo da ga poprskate po površini kose kako bi dobili željenu čvrstinu ili ga takođe možete naprskati blizu korena kose? Koje od dostupnih lakova za kosu bi trebalo da koristite za koje svrhe?

lak za kosu
© Getty Images

Lak za kosu može učiniti čuda ukoliko ga držite na pravom odstojanju

U međuvremenu, postoji širok spektar lakova za kosu za određene strukture kose (npr. kovrdžava ili bojena i stoga suva kosa); takođe postoje lakovi za kosu koji štite od efekata intenzivnog izlaganja suncu. Dostupni su i lakovi za kosu bez parfema za osobe osetljive na parfeme.

Lak za kosu bi trebalo izabrati prema svrsi za koju Vam je potreban. Koristite lak sa blagim nivoom učvršćivanja ukoliko želite da Vam kosa i dalje prirodno leprša. Lak za kosu sa snažnim nivoom učvršćivanja, drži Vašu kosu na mestu i po olujnom ili bilo kakvom drugom vremenu. Možda ste utrošili dosta vremena na raskošnu frizuri i hteli bi da je zadržite takvom neko vreme. U takvom slučaju, lak za sa ultra-jakim nivoom učvršćivanja kosu će poslužiti svrsi. Neki proizvodi za kosu su pogodni za oblikovanje pojedinačnih pramenova Vaše kose ili za veoma kratke frizure.

Kako nanositi lak za kosu na pravi način

Otkrijte: Saveti i trikovi