cut-hair
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Šišanje nije jedino što Vam preostaje: Isprobajte proizvode za negu kose koji pomažu kosi!

Postoje oni dani sa lošom frizurom. Kosa se slepljuje uz teme, nema sjaj, a krajevi nisu lep prizor. Isprobajte neka jednostavna kućna rešenja, pre nego što rešite da prekratite ovu muku i bukvalno to dogovorite sa svojim frizerom. Bićete iznenađeni šta namenski proizvodi za negu kose mogu da učine za Vašu kosu

Šišanje
© Jamie Grill

Da li je Vaša kosa bez oblika i beživotna šta god da uradite? Opustite se, šišanje nije jedino rešenje!

Vaša kosa se možda magično čini čušćom posle šišanja. Ipak odložite šišanje jer postoje i drugi načini da izvedete tu magiju u svojoj kući! Počnite sa negujućim šamponom za tanku kosu. Kolagen u ovim proizvodima za negu kose ojačava Vašu kosu, a posebnim sastojcima kao što je keratin kosa se obnavlja. Formule bez silikona povećavaju volumen bez otežavanja kose. Pena za kosu daje još izdašniji volumen Vašoj kosi. Pomenuti proizvodi za negu kose ojačavaju svaku vlas ponaosob i čine je savitljivijom. Ne zaboravite da je ove proizvode potrebno naneti blizu korena da bi povećali volumen, ne na krajeve kose.

Veći volumen umesto šišanja

Pravilno oblikovanje kose takođe dodaje volumen Vašoj kosi.  Ostavite Vašu kosu da se malo osuši pre nego što je prebacite preko okrugle četke. Ovo je težak posao ukoliko je kosa vlažna; zbog toga bi trebalo da prepustite to Vašem frizeru. Prvo sakupite taj blago vlažni gornji sloj kose i zakačite ga na vrh glave šnalom. Pramen po pramen, sada možete da prevučete donji deo Vaše kose preko oble četke dok je grejete fenom. Dopustite okrugloj četki da ostane u vlažnoj kosi minut vremena dok se kosa ne ohladi. Potom nežno uklonite oblu četku. Oblikujte gornji deo kose koristeći istu tehniku. Opciono možete i da koristite zagrejane papilotne da biste dobili isti efekat. Ostavite papilotne da se ohlade pre nego što ih uklonite. Potom iščetkajte i uživajte u sjaju i volumenu Vaše kose. Ni Vaš frizer ne bi mogao bolje da uradi!

Više sjaja umesto šišanja

Posle posete frizerskom salonu Vaša kosa blista gotovo kao uglačano ogledalo. Lako možete dobiti ovaj svetlucavi efekat kod kuće koristeći proizvode za negu kose poput balsama i tretmana koji se ne ispiraju. Ovakvi proizvodi ispravljaju kutikulu vlasi dok površina kose ne postane glatka. Što su bolje kutikule ispravljene to kosa bolje reflektuje svetlost. Ova refleksija je ono što Vašoj kosi daje dubok sjaj. Obavezno isperite sav šampon i balsam. Najbolje je da ispirate kosu dok pod prstima ne počne da škripi. Ostaci proizvoda za negu kose bi mogli da joj oduzmu sjaj. Kovrdžava kosa je prirodno manje sjajna jer talasasta kosa slabije reflektuje svetlo od glatke prave kose. Ipak, možete podariti sjaj Vašoj talasastoj kosi koristeći balsam bogat lipidima. Takvi balsami sadrže ulja amaranta, argana ili makadamije koja pomažu da kutikula bude glatka. Bilo da Vam je kosa ravna ili talasasta, sa odgovarajućim balsamima će sijati kao da ste se tek ošišali.

Set proizvoda za oporavak iskrzanih krajeva može da odloži šišanje

Bilo koja frizura deluje zapušteno i neuredno sa iskrzanim krajevima. To ne znači uvek da morate odmah da skratite kosu. Trebalo bi da koristite nežan šampon i balsam za oštećenu kosu koji će pripitomiti Vašu kosu čime će prestati da narušava izgled Vaše frizure svojom neobuzdanošću. Koristite kvalitetni češalj sa velikim zubcima koji su napravljani od drveta ili kosti. Ovi češljevi neće krzati krajeve Vaše kose. Tonik za krajeve privremeno obnavlja iskrzane krajeve tako što obloži krajeve Vaše kose ultra-tankim filmom silikonskog ulja. Na ovaj način, oni štite krajeve od krzanja i čine ih glatkim. U sekundi će Vaša kosa izgledati zdravije i manje zapušteno. Trebalo bi umereno da koristite proizvode koji čine Vašu kosu ´poslušnijom´; jedna ili dve kapljice su uglavnom dovoljne za sve krajeve kose.

Otkrijte: Saveti i trikovi