10-tips-find-perfect-hairdresser
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

10 Saveta: Pronaći pravog frizera

Pronaći pravog frizera nije baš tako jednostavno. Uostalom, sve mora da bude kako treba kada verujete nekome svim srecem i kosom. Zato naš spisak može da vam bude od pomoći: Saznajte kako da pronađete pravi salon i budućeg frizera kome ćete verovati. Pobrinite se da vaša potraga bude uspešna!

Probali ste nekoliko frizera ali nikada niste u potpunosti bili zadovoljni? Ne odustajte, dobri frizeri zaista postoje: oni koji vam odgovaraju, koji vas slušaju i koji ispunjavaju vaše želje. Sve što vam je potrebno jeste dobra taktika da ih pronađete. Naš spisak saveta može da vam bude od koristi:

1. Želje i ideje

Pre nego što započnete vašu pretragu, razmislite o željama i šta je ono što vam je važno kada idete kod frizera. Da li vam je važan dogovor? Da li cenite preuzimanje inicijative? Ili vaš izbor zavisi od cene? Vaša pretraga će biti znatno lakša ukoliko unapred odredite kriterijume.  

2. Po preporuci

Pitajte prijatelje da vam preporuče nekoga. Idealno bi bilo da pitate prijateljicu ili koleginicu čiji vam se izgled dopada. Ukoliko je ona ipak imala loše iskustvo sigurno vam neće preporučiti tog frizera.

3. Provera preko Interneta

Pogledajte vebsajt salona. Na sajtu obično možete sve da saznate o konceptu salona i o uslugama čak pre nego što posetite salon. Takođe možete da saznate o iskustvima drugih mušterija na Facebook-u ili drugim društvenim mrežama. Fotografije frizura koje se tamo nalaze mogu biti dobar primer.

4. Provera cena

U nekim salonima, određene usluge se dodatno plaćaju (kao što je na primer feniranje). Trebalo bi da pogledate detaljnije cenovnik, kako se ne biste iznenadili i morali da odustanete od usluge. Preko interneta proverite i da li postoje određena sniženja ili pogledajte pakete koji su u ponudi.

5. Svratite!

To je najbolji način da zakažete. Ujedno je i prilika da obiđete salon. Da li je atmosfera prijatna? Da li je mesto lepo i čisto? Sjajno, sada ste na putu da pronađete svog omiljenog frizera. 

6. Zakazivanje

Ukoliko vas upitaju kod kog frizera biste želeli da zakažete to je već dobar znak. To znači da salon brine o svojim redovnim mušterijama. Takođe vam daju mogućnost da se raspitate kod profesionalaca o posebnim tretmanima. Pre svega, imaćete uvek odgovarajućeg partnera za bojenje, šišanje, podignute frizure i ostalo.

7. Zaposleni

Kada uđete u salon, obratite pažnju na zaposlene: Da li su na istoj talasnoj dužini kao i osoblje, da li su ljubazni? Na taj način ćete saznati da li se osećate prijatno u salonu. Vredi pogledati i frizure koje zaposleni nose. Zaposleni često šišaju jedni druge - savršeni primer za mušterije!

8. Hajde da porazgovaramo

Za prvobitnu procenu, možete da tražite konsultaciju - bez šišanja i oblikovanja. Dobar frizer će vam se posvetiti, pogledaće vaš skalp i strukturu kose, informisaće se o problemima i vašoj rutini u vezi sa negom kose. Na taj način ćete upoznati frizera ali ćete takođe dobiti korisne informacije i savete o proizvodima.

9. Molimo vas pitajte jednostavnim jezikom

Kada nešto krene naopako ili niste zadovljni, nije uvek frizer kriv. Ponekad imamo neku pogrešnu ideju ili insistiramo da se ošišamo na način koji nam ne pristaje ili ne odgovara našoj strukturi kose. Prema tome: ne ustručavajte se da stalno postavljate pitanja frizeru. Evo primer: umesto da pitate samo da li bi vam šiške odgovarale, pitajte koje šiške (stepenaste, duge itd.) bi vam pristajale. Zatim možete zajedno da istražujete šta je najbolje za vas. Ili ponesite neku fotografiju da pokažete frizeru šta ste zamislili. Savršeni frizer zamišlja ne samo vašu glavu i kosu već celokupni izgled jer nova frizura mora da se uklopi u vaš stil, a nova boja kose mora da se slaže sa vašim tenom.

10. Izvanredno!

Profesionalnost i zanatska veština su veoma važni. Mnogi frizeri učestvuju u seminarima, redovno se edukuju i učestvuju na takmičenjima kako bi se dodatno usavršavali i uvek bili u toku novih trendova. Prema tome ukoliko vidite nagrade ili diplome u salonu, budite sigurni da ste na dobrom mestu.

Otkrijte: Saveti i trikovi