Žena sa dugom kosom i vodopad pletenicama
Oblikovanje kose | Pletenice

Vodopad pletenica: stvorena da ostavi utisak

...jer ovaj romantični stil izgleda zapleteno! I jeste, malo komplikovano. Ali vredi: vodopad pletenice za vas

Tražite zanimljivu frizuru za venčanje? Ili za posebnu priliku? Imamo nešto za vas: vodopad pletenice. Pleteni stil je romantična varijanta francuske pletenice, i garantovano će privuči pažnju u bilo kojoj prilici. Atraktivan efekat „vodopada" se stvara tako što se izostavlja po pramen u svakom potezu pletenja. Gornji delovi kose su vezani u romantičnu pletenicu dok su dužine puštene, jedna nakon druge - kao vodopad. Evo kako...

Napravite svoje vodopad pletenice

Za razliku od nekih drugih frizura sa pletenicama, vodopad pletenice se uklapaju sa različitim tipovima kose i frizurama: duge ili kratke, glatke ili kovrdžave. Sa malo prakse možete lako postići ovaj izgled:

  1. Napravite razdeljak sa strane. Počnite od duže strane, uzmite deo kose u predelu čela i podelite na tri dela. Počnite da pletete kao da pravite klasičnu kiku - npr. neka se sva tri dela preklapaju.

  2. Kad pređete u drugu fazu pletenja, ostavite niži pramen da visi, umesto njega uzmite susedni pramen da biste nastavili.
 
  3. Kao i sa francuskom pletenicom, skupite malo više kose na gornjem delu i pletite ga.

  4. Izvucite opet donji pramen i zatim uzmite i pletite susedni novi pramen.

  5. Vodopad pletenica može da se plete oko potiljka ili preko ušiju. Kad dođete do kraja, učvrstite gumicom za kosu, ukosnicama i lakom za kosu.
Discover: Pletenice