Žena sa pletenicama uz glavu
Oblikovanje kose | Pletenice

Svi se okreću za pletenicama uz glavu!

Pletenice uz glavu su opet u modi! Poznate zvezde i influenceri obožavaju ovaj pleteni stil. Ove tesno ispletene pletenice uz glavu su savršene za proleće i leto. Otkrivamo vam kako da napravite pletenice uz glavu i kome pristaju.

Koja je trenutno najmodernija pletena frizura na ulicama? Pletenice uz glavu. Poreklom iz Afrike, ovaj izgled je postao hit uličnog stila zahvaljući blogerima i influencerima. Ne želite glavu punu pletenica? Možete da ispletete samo deo kose. Čitajte dalje da biste saznali kako izgleda ova frizura i kako da napravite ove oblikovane pletenice. Oktrijte da li vam pristaju pletenice uz glavu!

Pletenice uz glavu: evo kako ih napraviti

Žena sa plavim pletenicama i naočarima

Samo nekoliko pletenica u kosi daju utisak pramenova u kosi: influencerka Karo Daur pokazuje kako se prave.

Da bi mogle da se ispletu pletenice uz glavu, kosa mora biti barem 10cm dužine. Generalno, što je duža kosa to će biti jednostavnije isplesti pletenice. Evo kako da ih ispletete:

 

  1. Prvo, podelite kosu na delove. Što su širi delovi to će deblje biti pletenice. Vežite delove kose sa malim gumicama na mestima gde želite da pletete jer će tako pletenje biti lakše.

  2. Svaki deo ispletite na isti način. Uzmite deo, podelite na tri dela i počnite da pletete duplo.

  3. Zatim primenite francusku tehniku pletenja: svaki put prebacite jedan spoljni pramen preko srednjeg pramena, skupite što više kose iz određenih delova kose.

  4. Imate dve opcije: možete da pletete svaki deo do krajeva ili samo nekoliko centimetara kose uz glavu. Ako izaberete ovu poslednju, kosa koja nije ispletena ostaje puštena i neuglađena. Savet: koristite aparat za kovrdžanje kose da biste stvorili blage talase u puštenoj kosi - zaista se dobro uklapa sa pletenicama uz glavua.

  5. Učvrstite pletenice malim, providnim gumicama.

  6. Za kraj: sprej za sjaj će dati pletenicama uz glavu čisti, visoko-sjajni finiš.

Još jedan način da se naprave pletenice uz glavu: napravite razdeljak sa strane i ispletite moderne pletenice samo s jedne strane glave: sa strane razdeljka. Rezultat? Moderna frizura spremna za selfi koja posebno dobro stoji mladim ženama.

Nega za pletenice uz glavu

Pogled otpozadi na ženu sa pletenicama uz glavu i naočarima

Moderno svuda: ove pletenice uz glavu su malo deblje i ispletene tačno uz potiljak.

Ovaj izgled najbolje izgleda kada su pletenice ispletene veoma čvrsto uz glavu. U početku može da deluje prečvrsto uz glavu ali će popustiti s vremenom. Pletenice uz glavu mogu da traju do tri nedelje. Kada perete kosu, nemojte koristiti previše šampona jer nije lako isprati ga iz pletenica. Savet: nanesite šampon na ruke pre nego što ga stavite u kosu.
Kako bi se smanjio stres za kosu: ukoliko raspletete pletenice pružite kosi dodatnu negu. Koristite redovno pakovanje za kosu. Koristite posebnu negu za oštećene krajeve. Ugladite kosu sa nekoliko kapi ulja.