Žena sa dugom kosom i vodopad pletenicama
Oblikovanje kose | Pletenice

Napravite fantastične, romantične vodopad pletenice

Vodopad pletenica je jedna od naših omiljenih pletenih frizura. Zašto je toliko volimo? Zato što je zagarantovano da će se svi okretati za vama! Otkrivamo vam kako da napravite ovaj jedinstveni pleteni izgled i kako možete da ga menjate


U ovoj frizuri kosa nežno „pada” sa krune od pletenice oko glave. Zvuči romantično? I jeste. Veoma je zanimljiv, ženstveni izgled: savršen za izlazak, venčanje ili Dan zaljubljenih. Fantastičan je stil i za matursko veče! Gornji slojevi kose su pleteni u romantičnu krunu, dok dužine padaju slobodno - što podseća na vodopad. Šik efekat vodopada se postiže izostavljajući po pramen kose svaki put kada ispletete jedan deo pletenice, u verziji Francuske pletenice. Evo uputstvo za pravljenje ove frizure. 


Kako oblikovati vodopad pletenice

Kao i sa svakim drugim pletenim stilom, ovaj izgled se najbolje postiže na kosi koja nije sveže oprana da bi se dobilo više postojanosti. Možete koristiti šampon za suvo pranje ili puder za volumen na koren kako bi osvežili i dodali malo teksture. Sa malo tehnike možete napraviti ovaj romantičan stil sami kod kuće.

 

  1. Napravite razdeljak sa strane, uzmite deo kose sa prednjeg dela glave i podelite u tri dela. Počnite da pletete na dužoj strani kao da pravite običnu pletenicu.

  2. Na sledećem koraku do pletenice, nemojte da pletete najniži pramen već umesto toga - preskočite ga! Izvucite pramen do njega i pletite ga na mestu gde ste izostavili pramen.

  3. Kao i sa francuskom pletenicom, skupite malo više kose u gornjem delu i nastavite da pletete.

  4. Kao u koraku 2, izostavite ponovo donji pramen i nastavite da pletete pramen do njega.

  5. Vodopad pletenice mogu da se pletu oko glave pa do potiljka ili da završe oko ušiju. Gde god da odlučite da završite sa pletenicom, učvrstite je gumicama, ukosnicama ili lakom za kosu.

800x600_woman-waterfallbraid
Pramenovi kose padaju sa ove pletenice kao vodopad. Pastelne nijanse čine ovaj izgled modernijim.

Varijante vodopad pletenice

Ovaj stil nije samo za dugu kosu. Čak i sa kraćim frizurama, kao što je bob, možete napraviti vodopad pletenice. Ova upečatljiva frizura ide i uz kovrdžavu i uz ravnu kosu. Dužine kose mogu da se isprave ili se mogu napraviti talasi ili kovrdže pre pletenja. Šarena kosa izgleda posebno moderno sa vodopad pletenicama. Probajte pastelni kolor sprej kako bi postigli za tren pramenove roze boje, boje breskve ili ljubičaste u vašoj kosi.

Otkrijte: Pletenice