Žena sa pletenicom sa strane i kapom
Oblikovanje kose | Pletenice

Kako napraviti modernu pletenicu sa strane

Da li mislite da su pletenice previše „slatke"? Onda niste videli najnoviju, ležernu pletenicu sa strane. Kopirajte izgled u pet koraka.

Najbolja stvar u vezi sa pletenicama? Nikad ne dosade. Jer postoje u raznim varijantama, toliko toga može da se napravi. Od zabavne, do elegantne, sportske: pletenice su uvek veoma atraktivne. Posebno je popularna pletenica sa strane koju možete nositi svuda za bilo koju priliku: bilo to ujutro na poslu ili za plažu ili izlazak na večeru.

Uputstvo: pet koraka do pletenice sa strane

Kako da postignete pletenicu sa strane koja nije previše labava, previše tanka ili za devojčice? Sa našim jednostavim korak po korak uputstvom:


 

  1. Očešljajte kosu i napravite razdeljak sa strane.
  2. Nanesite lak za kosu ili kremu za oblikovanje po dužinama. Takav proizvod pomaže da se lakše oblikuje kosa i da pletenica sa strane duže traje.
  3. Skupite kosu sa strane malo dalje od razdeljka. Učvrstite kraće pramenove pozadi ukosnicama.
  4. Počevši od visine uveta, podelite skupljenu kosu u tri dela, ispletite i učvrstite krajeve sa tankom gumicom za kosu.
  5. Koristeći prste, nežno gurajte pletenicu da biste napravili razmak i izvucite pojedinačne pramenove po želji - na taj način stvarate moderan, razbarušeni izgled.
Otkrijte: Kika