Žena sa rasta pletenicama
Oblikovanje kose | Pletenice

Kako napraviti moderne rasta pletenice

Spojili smo novi trend sa revija brendova Valentino, Roberto Kavali i Žil Stjuart: rasta pletenice se ponovo pojavljuju i daju kosi skromni ali upečatljivi efekat.

Jel se sećate 90-tih, kada su rasta pletenice bile omiljeni stil trendsetera? Od tada, one su neprimetne, osim kada su zvezde poput Rita Ore, Vanese Hadžens i Rijane povremo nosile tanke pletenice. Ali sada: dobre vesti za ljubitelje rasta: rasta pletenice trenutno uživaju u povratku, sa blagom varijacijom. Umesto da nose pletenice po celoj kosi, manekenke na revijama su viđene sa modernom frizurom, „baby" pletenicama koje se pojavljuju neprimento u dugoj, puštenoj kosi. Ipak manje donosi više. Međutim velika prednost je da se sada rasta pletenice mnogo jednostavnije oblikuju i neguju.

Kako napraviti moderne rasta pletenice

Valentino sa rasta kosom

Valentino predstavlja kako izgleda rasta kosa 2.0

Velika prednost rasta kose jeste da se lako oblikuje kod kuće. (Naravno, potrebna vam je duga kosa.) Evo kako oblikovati:

 

  1. Odredite razdeljak sa češljem, nebitno je da li je sa strane ili u sredini.
  2. Odvojite tanke pramenove kose i unesite neku kremu protiv kovrdžanja, da bi kosa bila glatka dok je pletete.
  3. Pletite pramenove kose. Savet: pletite veoma tesno kako bi pletenice ostale čvrste. Zatim učvrstite kraj malim providnim gumicama za kosu.
  4. Ponovite koliko god puta želite.
  5. Šarmantna strana ovog stila jeste da kad su pletenice pažljivo napravljene, preostali deo kose izgleda ležerno i razbarušeno, prema tome nemojte raščešljavati ostalu kosu, ostavite je neuglađenu.
Otkrijte: Kika