Dve žene sa talasima „finger waves”
Oblikovanje kose | Minival

„Finger waves” talasi: kako oblikovati ovaj retro trend

U potrazi ste za savršenom glamuroznom večernjom frizurom? „Finger waves” talasi bi mogli biti za vas! Naučite kako da ih napravite sa našim korak po korak uputstvom.

Od kada se nemačka televizijska serija „Babylon Berlin” pojavila na našim ekranima, jedna veoma posebna frizura se preporodila: „Finger waves” talasi! Ne postoji žurka od 1920 do 1950-tih na kojoj ova frizura nije bila viđena. I nije izgubila svoju eleganciju ili popularnost u poslednjih 100 godina. Od Bili Holideja do Madone, „finger waves” talasi su jedna od frizura koja opstaje decenijama. Otkrivamo vam šta je čini posebnom i kako da napravite savršene talase.


Prvo: zategnite!

Tipičan S-oblik „finger waves” talasa se postiže šnalicama.

„Finger waves” talasi zahtevaju posebno oblikovanje: uz upotrebu nekoliko šnalica, kosa se vezuje i češlja u različitim pravcima. Na taj način se stvaraju talasi u tipičnom obliku slova S. Kako bi izgledali dobro, ovi talasi moraju da se oblikuju dok su vlažni. To znači da se kosa oblikuje dok je mokra. Ali krenimo iz početka. Najbolje je početi stvarajući čvrst razdeljak u još vlažnoj kosi. Razdeljak na sredini, levo ili desno - vi birate! Važno je da očešljate mokru kosu što tesnije uz glavu. To stvara pritisak koji će kasnije biti važan.


Savršeni talas

Sjajni „finger waves” talasi izgledaju veoma glamurozno.

Zatim očešljajte veći deo kose na jednu stranu i učvrstite šnalicom. Najbolje je zakačiti šnalicu u sredini kose jednom rukom, zatim je pritisnite kažiprstom s drugom rukom. Tako ćete zategnuti i stvoriti pritisak. Sada postaje malo nezgodno! Očešljajte kosu pored kažiprsta pozadi, držite s drugom rukom kako bi kosa ispod stajala napred. Sada, uzmite još jednu šnalicu i učvrstite vaš novonastali talas. Šnalica bi trebalo da stoji paralelno sa vašim razdeljkom. Očešljajte kosu ispod te šnalice ka napred i učvrsite drugom šnalicom. Ponovite dok talasi u obliku S ne pređu vaše uvo.


Završnica

Kada ste završili ovaj deo, pređite na drugu stranu glave - stranu gde je ostalo manje kose. Ovde ponovite gorenavedeni postupak: očešljajte kosu pozadi, učvrstite šnalicom i stavite kosu napred polazeći od šnalice. Opet učvrstite dok novi talas ne pređe vaše uvo.

Onda: sačekajte! Vašoj, još uvek mokroj, kosi neophodno je vreme da se osuši. Nemojte skidati šnalice dok se kosa ne osuši s obzirom da one pružaju podršku talasu koji će se napraviti. Kada je kosa sasvim suva, možete ukloniti šnalice. Na kraju, nalakirajte vaše talase sa puno laka. Na taj način ćete dobiti talase sa mokrim izgledom koji su neophodni za ovaj stil. Spremni ste za crveni tepih!

Otkrijte: Morski talasi