Muškarac sa kosom u rokabili stilu
Oblikovanje kose | Muškarce

Kako oblikovati muški rokabili stil

Pedesete godine ne samo da su stvorile mlade moderne buntovnike poput Džejms Dina i Marlon Branda, već su donele neke veoma moderne frizure. Otkrivamo vam kome će pristajati rokabili stil i kako da ga oblikujete sami

Gospodo, vreme je za rok. Ne samo u životu, već i u kosi. Kako? Uz moderan i fenomenalan rokabili stil. Bilo da izaberete jednostavnu ili ekstravagantnu verziju rokabili stila, ovaj izgled uvek je sređen i opušten. Napravite ovaj izgled sami kod kuće uz naša uputstva.  

Šta čini rokabili stil?

Tibo u rokabili stilu

Tibo, prijatelj SCHWARZKOPF-ove kreatorke Leticije, nosi moderan rokabili stil.

Prvo, dobre vesti: ovaj posebno kratak stil zaista pristaje svima, pretvarajući prosečnog momka u rokera. Veoma važno: gornje dužine kose treba da budu dovoljno dugačke. To je ono što čini ovaj stil: kosa na vrhu treba da bude duža od strana oko 7 do 10 cm. Kao kontrast, strane ostaju kratke.

 

U zavisnosti od oblika lica, oblikujte kosu na dole ili na gore. Reći ćemo vam koji stil odgovara kom tipu i objasnićemo vam kako da oblikujete.

Rokabili stil pristaje ovim muškarcima

Rokabili frizura pristaje muškarcima sa okruglim, dugim ili izrazito četvrtastim oblicima lica. Odlučiti se za ovu frizuru je veoma jednostavno: zato što pristaje skoro svima. Prema tome krenite! Probajte ovaj buntovni, moderni izgled.

Oblikujte sami rokabili stil: kako uraditi

Prvi korak ka savršenom stilu jeste naravno poseta frizeru: ako pronađe pravu frizuru moći ćete da oblikujete frizuru kod kuće začas. Kada je u pitanju oblikovanje, koristite šampon za volumen koji stvara osnov za frizuru. To donosi punoću kosi, pa ćete imati više za oblikovanje. Vaša kosa će biti čvršća i moći će lakše da se oblikuje.

Pre sušenja kose (sa glavom okrenutom ka dole), nanesite penu za oblikovanje u kosu. To će pomoći kasnije za oblikovanje.

Sada je vreme da oblikujete frizuru. Kako da je nosite? Izaberite:

 

1. Ravan rokabili

Muškarac sa pastelnom rokabili kosom

Mešavina pastelnih boja kose čine da moderan rokabili stil očešljan pozadi izgleda veoma moderno.

Želite da ga oblikujete? Prvo, nanesite gel ili pomadu na kosu. Zatim, očešljajte lagano pozadi gornji i duži deo kose. Kratke strane mogu da se češljaju ka dole. Ova frizura najbolje izgleda kada su strane veoma kratke.

2. Prebacite na stranu

Muškarac sa rokabili frizurom i naočarima

Neophodno za rokabili stil oblikovan sa strane: precizan, jasan razdeljak.

Kako bi oblikovali svoj rokabili na stranu, prvo napravite razdeljak sa strane koji bi trebao da počne u nivou obrva pa sve do potiljka. Očešljate kosu pozadi s leva na desno.

3. Rokabili frizura

Muškarac sa modernom rokabili frizurom

Moderan kif takođe pristaje mladim muškarcima.

Sad postajemo ekstravagantni! U ovom retro stilu, pažnja je usmerena na šiške. Šiške mora da se natapiraju posle feniranja, zatim učvrste gelom za kosu. Ravni krajevi sa malo gela i spušteni dole.  

Neka vaš rokabili izgled bude na mestu

Kada ste oblikovali savršeni rokabili stil, učvrstite ga lakom za kosu tako da može da izdrži nemirne rokenrol dane (i noći). Nabacite svoju kožnu ili džins jaknu i krenite!

Otkrijte: Muškarci