Žena sa dugom, plavom kosom koja nosi cvetnu krunu i bluzu sa cvetnim printom
Oblikovanje kose | Leto

Cveće u kosi: Kako oblikovati izgled

Cveće kao aksesoar za kosu ističe stil. Cveće nije samo za svadbe, već ističe prelepe moderne frizure na muzičkim vestivalima i letnjim žurkama svih vrsta

Kako nositi cveće u kosi

Cveće kao aksesoar za kosu je nešto posebno - bilo da je cvetni venac ili jedan cvet. Cveće u kosi je zabavno, romanitično i veoma ženstveno. Evo nekoliko saveta kako izabrati cveće koje želite da nosite u vašoj kosi:
 

  • Jedan cvet je nežniji od venca i pruža slatku, šarenu crtu. To je sjajni izgled za tanku ili kratku kosu.

  • Raskošna cvetna kruna izgleda fantastično sa gustom ili dugom kosom.
  • Uklopite boje i stil vaših cvetova sa garderobom kako bi uskladiti izgled. Sa monohromatskim autfitom, cvetovi pružaju dodatnu lepotu i boju. Budite ultra romantični i uskladite cvetove sa vašom kosom ton-na-ton sa cvetnom haljinom.

  • Izaberite vaše cveće na osnovu vaše frizure. Šlajer, na primer, je savšen za zabavne, romantične pletenice, dok orhideje ili ljubičice stavljaju punđu na viši nivo. Pitajte svog frizera za savet!

 

Prilike za nošenja cveća u kosi

Pogled s leđa žene sa lagano vezanom kosom ukrašenom cvetnom krunom

Mlade sve više ukrašavaju svoju kosu cvetnom krunom umestu vela.

BIlo da je za letnju žurku, dečiji rođendan ili za muzički festival, cvetne krune su prelepe. Pomislite: moderan-hipi stil na Koačeli, Glastonberiju ili Lolapaluzi. Cvetna kruna je takođe aksesoar koji pristaje za romantična venčanja. Mlade sve više ukrašavaju svoju kosu cvetnom krunom umestu vela. Ne samo mlade već i deveruše i naravno devojčice zadužene za cveće ukrašavaju svoje kose cvetovima. Savet: više volite nežniji cvetni stil? Samo dodajte jedan cvet kosi jer je ovaj blaži izgled savršen za romantično veče, roštilj ili veče pored jezera sa prijateljima.

Koje cveće najbolje odgovara za cvetni aksesoar?

Cvetovi su učvršćeni u kosi ukosnicama ili šnalicama. Mlade obično traže da im frizer dodaje cveće u frizuru kako bi cvetne dekoracije trajale celi dan.

Pre svega, odlučite da li želite da nosite pravo cveće u kosi - ili veštačko. Ako izaberete pravo cveće, onda treba da preduzmete određene korake da bi duže trajalo. Sprej za kosu ili lak za kosu mogu da pomognu. Savet: sprej za sjaj ili blistavost za posebni finiš. A što se tiče vrste cveća koje treba da izaberete - koje je vaše omiljeno? Zato što imate veliki izbor! Ruže su romantične ali mogu nadvladati vaš stil u zavisnosti od tipa vaše kose. Kako biste napravili cvetnu krunu sa malim cvetovima je idealno. Šlajer, frezija i lavanda, plumerija, lavanda ili cvet sa plaže; kombinujte ove cvetove sa većim kako biste stvorili prelepu mešavinu. Takođe, birajte cvetove koji ne zahtevaju previše vode kako bi ostali sveži kao što je multiflora ruža ili buvardia. Dodajte varijantu mešajući šarene cvetove sa raskošnim zelenilom poput šimšira ili čak grana srebrnog eukaliptusa koji će učiniti da izgledate elegantno.

Kako dodati cveće vašoj frizuri

Postoje mnogi gotovi cvetni aksesoari za kosu na tržištu koji već imaju šnalu ili gumicu za vezivanje. Ali možete takođe zakačiti šnalicu na poleđini bilo kojeg cveta od tkanine uz pomoć pištolja sa toplim lepkom. Ukoliko želite da koristite pravo cveće u kosi, skratite stabljiku cveta na najviše pet centimetara. Koristite ukosnicu za kosu kako biste učvrstiti zadnju stranu pupoljka u vašoj kosi. Učvrstite je dodatnim ukosnicama.


Cvetni ukrasi najbolje pristaju sledećim frizurama

Žena sa dugom smeđom kosom ukrašenom cvetnom krunom u boho stilu

Dodajte cveće lepršavoj, neuglađenoj kosi u boho stilu.

Cvetna kruna izgleda prelepo u prirodnoj puštenoj kosi ili romantičnim pletenim stilovima poput pletene krune. U trendi, boho stilu, cvetna kruna je neophodni detalj. Morski talasi ili talasi poput sirene predstavljaju leto, sunce i more - i cveće u vašoj kosi čini da izgleda još više dotaknuta suncem. Nanesite samo sprej za teksturu i ubacite jedan tropski cvet, učvrstite ukosnicama iza jedong uveta. Pojedinačni cvetovi se savršeno uklapaju sa trenutnim modernim frizurama: kratki bob ukrašen cvećem, da li je neko za? Šnalica sa cvetnim motivom predstavlja slatku alternativu tankoj ili kratkoj kosi. A dodati cveće podignutoj frizuri je veoma jednostavno, samo učvrstite pojedinačno cvetove sa ukosnicama. 

Otkrijte: Leto