Žena sa kratkom frizurom
Oblikovanje kose | Kratka kosa

Najlepše kratke frizure svih vremena

Prelepe kratke frizure za žene su mega hit dana. Razmišljate da skratite kosu? Mi smo za! Predstavljamo vam najbolje kratke frizure svih vremena, koja će vas naterati da poželite da izaberete novi kratki stil - i ohrabriti vas da se odlučite za makaze!

Kratke frizure za žene su opet hit. Nije ni čudo: kako je društvo počelo da obara polne klišee, modni trendovi prate taj pravac. Linija između muškosti i ženstvenosti je sve tanja i tanja pod uticajem velikih modnih dizajnera. Razmislite: duga kosa. Žene sa dugom kosom imaju ekskluzivno pravo na ženstvenost? Nije više tako. Duga kosa je prirodno veoma ženstvena ali prelepa kratka kosa je takođe. Kratke frizure u našoj galeriji to potvrđuju.

Kratka kosa - za koga je?

Generalno, kratka kosa treba da se adaptira obliku lica osobe. Okruglim licima, na primer, najbolje pristaje piksi frizura sa asimetričnim šiškama i dugim tankim stranama - koje vizuelno čine lice mršavijim. Četvrtasta lica će se slagati sa stepenastim šiškama i kratkom frizurom. Lica u obliku srca zahtevaju asimetriju, kao na primer sidecut frizuru - volumen na vrhu dužina daje utisak da je brada šira. Za ovalna lica je jednostavno: bilo koja kratka frizura odgovara.

Još niste sigurni koja kratka frizura vam odgovara? Schwarzkopfov profesionalni frizer može da vas posavetuje. Pronađite odgovarajućeg frizera u vašem kraju koristeći Pretraživač salona.

Najlepše kratke frizure poznatih ličnosti

Kako zaboraviti famoznu piksi frizuru koju je nosila manekenka Tvigi, ili devojačku kratku frizuru poput Odri Hepbern? Skupili smo puno lepih, kratkih frizura koje volimo - večno moderne da možete da ih nosite isto tako i u današnje vreme.