Žena sa kovrdžavom kosom
Oblikovanje kose | Kovrdže

Pretvorite ravnu kosu u svakodnevne kovrdže

Sa nekoliko jednostavnih trikova veoma je lako imati svakodnevno kovrdžavu kosu. Ne morate čak ni rano da ustajete. Stvarno? Da - kao što ćete videti iz naših saveta.

Sa aparatom za kovrdžanje ili za ispravljanje kose, svako može da dobije savršene kovrdže, čak i ako ima prirodno ravnu, a ne kovrdžavu kosu. Vredi probati zbog rezultata, iako treba da posvetite više vremena oblikovanju. Nije problem za specijalne prilike, ali većina žena želi što manje napora svakodnevno. Obično, ujutro nemamo previše vremena za oblikovanje. Kovrdžava kosa sa minimalnim naporom? Veoma lako sa ovim jednostavnim trikovima:

4 najboljih saveta: kovrdže za zauzetu ženu

Žena sa talasastom kosom i majicom

Sa talasima ravna kosa izgleda punije – srećom, sa ovim savetima možete da imate kovrdže svaki dan.

Žena sa talasastom kosom i majicom

Pletenice

Operite kosu šamponom i balzamom uveče, nanesite penu količine lešnika i ostavite da se malo osuši. Ispletite nekoliko pletenica i vežite gumicama za kosu. Sušite na najmanjoj jačini dok se pletenice ne osuše. Odvežite pletenice sledećeg jutra i olabavite prstima, zatim nanesite balzam za teksturu. Koristite lak za kosu za dodatnu postojanost za kraj. Jednostavne kovrdže: gotovo!

Vežite čvor

Žena sa kosom vezanom u čvor

Isto tako možete postići jednostavne kovrdže tako što ćete vezati kosu u visoki čvor pre spavanja.

Kako biste napravili jednostavne morske talase: operite uveče kosu, nanesite sprej za teksturu i fenom prosušite kosu dok ne bude skoro suva. Napravite razdeljak na sredini i izdvojite kosu u dva dela. Uvijte obe sekcije i vežite ih u punđu. Ili, možete isto tako da vežete celu kosu u jedan čvor na vrhu. Odvežite ujutro i gnječite kovrdže u korenu, oblikujte i učvrstite lakom za kosu.

Upotrebite aparat za kovrdžanje kose

Relativno je jednostavno postići blage talase sa aparatom za kovrdžanje na dugoj kosi. Prvo nanesite zaštitu od toplote a onda uvijte pojedinačne pramenove oko štapa. Zadržite se oko pet sekundi na jednom pramenu pre nego što pređete na drugi. Za prirodni finiš, očešljajte kosu veoma pažljivo. Za dodatnu postojanost, nanesite gel sa sjajem.

Uvijanje

Žena sa oblikovanim kovrdžama

Viđeno na ulicama Pariza: francuski bob sa prirodno oblikovanim kovrdžama.

Ako imate kratku kosu nije lako koristiti aparat za kovrdžanje, ni isplesti pletenicu, ni napraviti čvor. Ali to ne znači da ne možete da imate talase ili kovrdže: jednostavno uvijte pojedinačne pramenove nakon pranja i učvrstite ih ukosnicama - i dobićete Bantu čvorove. Osušite ih pre nego što odvežete čvorove. Izgnječite kosu i učvrstite lakom za kosu ili voskom.