90s-hairstyles
Oblikovanje kose | Konjski rep

Povratak: Frizure iz 1990-ih

Nostalgični ste? Devedeste su se vratile, a to možemo da vidimo po različitim frizurama. Ponekad je u pitanju boja, ponekad oblikovanje - pogledajte sa nama frizure iz devedesetih i prenesite ih u današnje vreme!

Slavimo povratak 1990-tih. Frizure decenije tehno muzike i "Gameboy" generacije su opet popularne. Današnji trendseteri nose modu te decenije sa stilom. Uvijena kosa, sjajne oštre boje, upletena kosa, plišane gumice, zalizana kosa...još ne možete da se priviknete na stil iz devedestih? Onda pogledajte kakve su sve promene nastale jer oživljene frizure iz devedesetih zaista vrede!

Frizure 1990-tih: Pravo u sredinu

Kada se govori o frizurama iz devedesetih, obavezno se pominje stil Nika Kartera. Upadljiva frizura srednje dužine sa gelom i razdeljkom na sredini koju je nosio omiljeni pevač grupe „Backstreet Boys” prvo su svi kopirali ali kasnije su ismevali. Sada je frizura očešljana unazad opet u modi. Žene sa dugom kosom takođe nose razdeljak na sredini sa jednim veoma modernim detaljem, pletenicom čvrsto vezanom na vratu. Glavu gore devojke! Definitivno bi trebalo da zabacite kosu iza ušiju! Glumica Kejt Bosvort (slika gore) pokazuje nam kako je napravila i kako nosi konjski rep sa jednom uskom ogrlicom tetovažom - još jedan trag 1990-tih koji je opet senzacija.

Frizure iz 1990-tih: U plavom raspoloženju

© Getty Images

Pravo dete devedesetih: Nana Øland Fabricius nosi plavu kosu sa bejzbol kapom naopačke.

Glasno i šareno! Dve tipične karakteristike devedesetih su se vratile. Oni koji kao - Nana Øland Fabricius - biraju ovaj poseban izgled, zavoleće pramenove. Danska pevačica (Oh Land) boji prirodnu smeđu kosu u sve dugine boje. Plava boja je posebno moderna trenutno, pogotovo u oživljavanju ovog trenda. To je verovatno zato što u ovom trenutko sve što je plavo je traženo - u Institutu Pantone Color plave nijanse kao što stu Niagara, Airy Blue i Serenity su među omiljenim bojama. Primećuje se jasna veza sa devedesetim: treba samo da se prisetimo zanimljivih malih troll lutki sa smešnom kosom; one su bile apsolutni hit 1990-tih. Kako plava frizura izgleda danas: oblikovana u neuglađeni stil, ali negovano, sa laganim talasima i - veoma stilizovano – sa frizurom mikroponi.

Frizure iz 1990-tih: Devojačka snaga

© Getty Images

Visoki čvor sa pramenovima: Kejt Hadson putuje u prošlost i vraća se sa modernom frizurom iz devedesetih.

Tipično za devedesete: devojački pramenovi. Kejt Hadson je vratila ovaj zabavni izgled u sadašnost i kombinuje pramenove koji su pušteni na čelu (samo po jedan na svakoj strani!) sa čvorom na vrhu. Naravno glumica se nije opredelila slučajno za skupljenu punđu - to je moderna verzija u odnosu na punđu iz devedesetih. Tada, ljudi su generalno nosili frizure sa dve ili više mini punđe. Ovaj stil poput kroasana je bio posebno popularan na tehno sceni (ključna reč: DJ Maruša!). Prelazimo na verziju ala Kejt Hadson, koja izgleda elegantnije i zrelije.