Dve nasmejane žene sa modernim frizurama i kaputima
Oblikovanje kose | Frizure za preko 60 godina

Dobro stilizovana u svakom dobu: najbolje frizure za žene preko 60 godina

Koliko smeju „žene u određenim godinama” da prate trendove za kosu? Možete li nositi dugu kosu preko 50 godina? Imamo odgovore - i predstavljamo vam moderne frizure za žene preko 60 godina.

Šta najviše zavidimo ženama u 60-im: pre svega životno iskustvo! Zbog tog iskustva one zrače neprocenjivim samopouzdanjem. Nije više trenutak da se isprobava svaki trend i da se eksperimentiše. Žene u 60-tim ne treba da dokazuju ko su i pre svega šta im odgovara. Fraza „stariti graciozno” sve govori - jedini stilski moto kojem žene preko 60 godina treba da se pridržavaju jeste da budu iskrene prema sebi. Nosite svoje samopouzdanje i preko 60-e godine i moći ćete da nosite skoro sve - uključujući bilo koju frizuru. Pogledali smo malo okolo i sastavili najbolje frizure za žene preko 60 godina. Evo, otkrivamo vam kako da ih oblikujte.


Frizure za žene preko 60 godina: piksi frizura

Piksi je savšren za žene sa okruglim licem. To je fanstastična frizura koja izgleda moderno i mladoliko. Kosa sa strane, na potiljku i vratu je veoma kratka dok je gornji sloj duži. To je čini veoma prilagodljivom. Savet za oblikovanje: nakon pranja, nanesite malo pene za oblikovanje i osušite okruglom četkom. Za dodatni volumen, nanesite puder za volumen na koren. Definišite pojedinačne pramenove voskom za kosu. Osvežite piksi feniranjem gornjeg dela kose u kif. Učvrstite sa malo laka za kosu.


Frizure za žene preko 60 godina: bob

Starija žena sa belo-plavom kosom

Linda Fargo, legendarna direktorka Bergdorf Goodman-a, zna šta joj pristaje: belo-plavi bob!

Kosa postaje malo tanja i svetlija s godinama jer telo proizvodi manje keratina. Sa dobrom frizurom i odgovarajućim oblikom, ovaj problem ne predstavlja uopšte problem. Bob je savršeno rešenje. Ovaj klasik među frizurama za preko 60 godina je veoma fleksibilan - postoji bob za svakoga. Možete ga nositi sa ili bez šiški, dužine do brade ili do ramena. Ovaj poslednji je poznat kao „lob” - dugi bob. Ključno: slojevi. Slojevi će smekšati vaše lice i daće kosi više volumena. Savet: šiške pametno uklanjaju vaše manje voljene linije na čelu.


Frizure za žene preko 60 godina: seda kosa

Kakva sreća: seda kosa je apsolutnoi hit, viđena je čak i na poznatim ličnostima na crvenom tepihu. Prema tome pustite vaše sede i kombinujte ih sa modernom frizurom koja odgovara vašem obliku lica. Savet: sa negom za kosu i proizvodima za oblikovanje koji sadrže keratin, možete ojačati zrelu kosu. Za dodatnu dozu sjaja, lak za kosu i redovno stavljanje maske pomaže.


Frizure za preko 60 godina: paž

Poziranje Azijke preko 60 godina

Super moderno od glave do pete! Moderna promena: asimetrični paž

Paž je večna frizura i veoma je moderna kratka frizura sa karakterističnim grafičnim, preciznim linijama. Veoma je moderna sa ravnim šiškama poput Ane Vintur, urednice američkog Voga. Paž uvek izgleda moderno. Definitivno je izgled za moćne žene preko 60 godina. Veoma dobro ide uz klasičnu sedu, crnu ili plavu. Hrabre ste? Probajte ga sa ekstravagantnom crvenom.


Frizure za žene preko 60 godina: duga kosa

Žena u 60-tim sa neuglađenom kosom i naočarima

Modni dizajner Dijana von Furstenberg voli da nosi svoje duge prirodne kovrdže u neuglađenom stilu i sa ombre

Da, možete! Za preko 60-e, postoji samo jedan moto: radite ono što vam se dopada! Uključujući dugu kosu - koja se nosi i sa 60 kao i pre sa 20, 30 ili 40. Savet: fenirajte kosu! Sa penom i okruglom četkom dobićete volumen brzo i jednostavno. Dobro osušena duga seda kosa nošena neuglađena odiše ženstvenim šarmom. Trajna puna volumena koju napravi frizer može učiniti čuda. To će dati vašoj kosi volumen koji će trajati dva do tri meseca.

Frizure za žene preko 60 godina: pletenice

One koje vole pletenice mogu dodati malo više dinamičnosti sa ekstenzijama ili trakama za kosu sa pletenicama. Trake za kosu koje su prethodno ispletene su sada dostupne u različitim bojama i mogu se uključiti diskretno u bilo koju frizuru. S obzirom da zrela kosa često bude suvlja ona se dobro plete. Malo pudera za volumen i šampon za suvo pranje na korenu će dati dodatni volumen.

Koja boja kose odgovara preko 60-e godine?

Konzervativnije osobe bi dozvolile ženama u određenim godinama sedu, smeđu, plavu i crnu boju kose. Možda i prirodnu nijansu crvene. Ali nema ništa loše u tome da nosite svetle vesele boje sa ponosom. Potvrda: pogledajte zvezde uličnog stila modnog bloga „Advanced style”. Pronađite inspiraciju u ovim fenomenalnim modelima. Elegantna duga kosa, šik kratke frizure i boje kose od boje šargarepe do ultraljubičaste, sve se uklapa.