hair-piercing
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Pirsing u kosi: Šta trendseteri nose

Pirsing je ponovo u modi! Ali bez bola i u bržoj verziji. Nije više samo u trendu pirsing na nosu, jeziku ili na pupku već i u kosi. Romantično, moderno i pank: predstavljamo vam zanimljive ideje za frizure sa hit nakitom

Pirsing za kosu? Iako može da zvuči čudno u početku, zaista jeste savršena ideja. Metalno prstenje, igle i minđuše su postali "aksesoari za kosu". Za razliku od ostalih aksesoara kao šnalice, trake i ukosnice, pirsing za kosu nema neku posebnu svrhu. Jedini razlog zašto postoje: dekorisati kosu i napraviti zanimljiviju frizuru. Štaviše, pirsing ne buši kosu već je nežno drži na mestu i ne nanosi nikakav bol. Nije ni čudo što sve više zvezda i strit stajlera nose ove detalje u kosi.

Evo zbog čega ćete i vi zavoleti pirsing u kosi:

 
  • Za razliku od pravog pirsinga, ovaj ne boli.
  • Jednostavno i brzo se stavlja i skida.
  • Postoje različite verzije od jednostavnih do atraktivnih.
  • Ovaj privlačni detalj može da se nosi i za velike prigode.
  • Daju kreativnu slobodu: pirsing u kosi može da se menja, da se slaže na drugačiji način više puta.

Kakve vrste pirsinga za kosu postoje?

Ovaj aksesoar u trendu postoji u nekoliko različitih oblika. Prestenje za kosu je veoma popularno trenutno: izgledaju kao male alke za uši ali su napravljene specijalno za kosu. Veoma se jednostavno stavljaju i stoje na pramenovima različitih dužina. Minđuše su dostupne u srebrnoj, zlatnoj i ponekad se mogu naći u jarkim bojama kao što je pink boja. Neki od njih su dekorisani sa malim amajlijama - privescima sa motivima u obliku zvede, srca, cveta ili slično. Još jedna verzija pirsinga: minđuše i igle za kosu su postavljeni u kosi tako da su samo krajevi vidljivi. Na taj način kosa izgleda kao da je dokorisana pojedinačnim perlama, kristalima ili iglama.

Frizure sa pirsingom u kosi

Pirsing u kosi
© Getty Images

Zašto ne probate pirsing u kosi? Izgled sa modne revije DKNY

Kosa sa dobrom teksturom je neophodna kako bi ovo moderno prstenje stajalo na mestu i kako ne bi spadalo ili klizilo. I frizura treba da bude odgovarajuća: na primer pletenice. Bokserske, holandske ili francuske pletenice - pletena kosa je idealna za pirsing. Uvek oblikujte kosu pre nego što stavite aksesoare. Da li ćete da opletete celu kosu, poneki pramen ili samo jedan, sami odlučite. U suprotnom možete takođe da uvijete kosu. Samo pobrinite se da se uvijeni pramenovi učvrste tako da pirsing ostane na mestu. Dodatni savet: Nanesite šampon za suvo pranje na kosu za dodatnu postojanost i za lakše oblikovanje.

Pirsing u kosi
© Getty Images

Moderno prstenje za kosu daje pank izgled pletenicama. Izgled sa modne piste: Gyunel

 

Trend pirsinga je pitanje kreativnosti! Na primer, možete da mešate različite boje (zlatna ili srebrna) ili tipove (prstenje ili perle) kako biste osmislili svoj lični izgled. Možete koristiti ovaj aksesoar kao diskretni detalj tako što ćete ih na primer staviti na jedan pramen a ostatak kose će biti pušteno. Ili izaberite nešto upadljivo kao što je pletena kosa sa velikim XXL prstenjem po celoj dužini.