boho-style-our-hairstyles-favorites
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Boho stil: Naše omiljene frizure

Šiške, boje, snaga cveća: Boemski izgled proslavalja modni povratak i oživljavanje sedamdesetih. Fantastično ležeran, boho stil je uvek elegantan i ženstven. Koja frizura može da učini popularni hipi šik autentičnim? Otkrijte ovde

Kada pristup životu postane moderan: boho stil potiče od suverene subkulture boema, koji su otvoreno odbili pravila društva u 19. veku kao kreativne i jednostavne slobodne duše. Od kada su vrednosti boema oživele sedamdesetih godina, ova moderna decenija je okarakterisana kao boho stil. Zanimljive tkanine, jarke boje i ležerne frizure su bile karakteristike ovog modnog trenda u tom trenutku. Danas su se sedamdesete vratile i sa njima i boho frizura. Želja za slobodom i lakoćom se ne ispoljava samo kroz garderobu. Retro izgled dobro izgleda i na kosi. Kakav je? Ženstven, razbarušen i moderan - obožavamo ga! Naših top 3:

Boho stil: Živahne marame

© Getty Images

Kvalitetne svilene marame se dobro slažu sa dugom hipi kosom

Duga, ležerna kosa je osnovni element stila sedamdesetih. Sada i tada, XL veličina kose se nosi opušteno, često u kombinaciji sa razdeljkom na sredini i/ili blagim talasima. Sada trendseteri dodaju maramu, i dekorišu sami sebe najboljim aksesoarom sedamdesetih godina: bilo da model odgovara garderobi ili stvara kontrast u boji - glavna stvar je da se veže za kosu kao kapuljača, i da se marama stavi u centar boho stila! Fine tkanine kao što je svila su zaslužne za elegantni modni stil i za najbolje mesto na modnim tabelama. Ne samo to: Dani loših frizura su vešto sakriveni.

Boho stil: Festival za šiške

© Getty Images

Preuzmite trend sa šiškama - idealno sa dugačkim šiškama

Svako dete cveća u sedamdesetima je znalo: Život je bolji sa šiškama. Spremni smo da prihvatimo ovaj trend! Guste šiške koje malo prekrivaju obrve su opet na prvim mestima na tabelama frizura. Fenirane na krupno ili oblikovane ka spolja sa obe strane - šiške imaju vodeću ulogu. Šiške izgledaju elegantno i ženstveno sa dugom kosom. Oni koji traže ekstravagantniji, ultra moderan izgled nose šiške sa srednje dugom kosom.

Boho stil: Čarlijevi anđeli

© Getty Images

Anđeoski: Frizura sa nežnim volumenom odaje počast stilu uzora iz sedamdesetih.

Kosa poput Fare Foset: ikone stila iz sedamdesetih su postale poznate sa kultnom serijom "Čarlijevi anđeli" i važe za ono što je verovatno najpoznatiji talas svih vremena. Karakteristika glamurozne kose iz raja: grandiozni volumen i beskrajne stepenaste frizure, prevashodno okrenute ka spolja. Kosa je barem do ramena. Danas nosimo ove frizure u trendu u mnogo blažoj formi: bujnost ostaje ali izgleda mekše i prirodnije. Sada je cela kosa blago uvijena sa finijim slojevima. Ovde je frizura u trendu "swingy shag" ili "swag" - slojevita frizura sa kraćom kosom na vrhu - predstavljena kao velika prednost!