Dva poslovna muškarca nose poslovne frizure
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Najbolje poslovne frizure za muškarce

Uspešno, ozbiljno i savršeno oblikovano! Reći ćemo vam koje su frizure najbolje za prijem na poslu i daćemo vam savete za oblikovanje neophodne za vašu idealnu poslovnu frizuru


Profesionalnom muškarcu potrebne su odgovarajuće veštine, odgovarajuće odelo - odgovarajuća frizura. Negovana frizura prikazuje godine, spretnost i ozbiljnost na poslu - dok eksperimentalne frizure prikazuju sasvim suprotno. Otkrijte ovde koje frizure će pomoći da sa stilom izgradite karijeru.


Poslovna frizura 1: Crew cut frizura

Muškarac sa crew cut frizurom - poslovni stil

Crew cut frizura je frizura u kojoj su strane i kosa na potiljku kratke dok je kosa na vrhu duža. U zavisnosti od strukture kose, može se oblikovati sa malom količinom proizvoda za oblikovanje kao što je gel ili vosak. Za razliku od buzz cut frizure u kojoj kosa na vrhu bi morala da se šiša, crew cut frizura je 100% spremna za posao.
Moderniji rođak crew cut frizure je „High and tight”: gornja kosa je između 1.5 - 2.5 cm dužine, dok su strane obrijane veoma kratko. Zahvaljujući kratkim stranama obe verzija posebno pristaju muškarcima sa ovalnim licem.

Poslovni stil 2: Façon cut frizura

Façon cut frizura, poznata još kao „classic taper” ili „fade cut” je pre svega: večna! Karakteristika ovog izgleda je dobra ravnoteža između otmenosti i svestranosti. Takođe je poznata kao prefinjena frizura dobrog ukusa. Kada se šiša, kosa sa strane se podšiša na kratko, dok kosa na vrhu ostaje duža, a strane prelaze s kratkog na vratu na duže na vrhu.

U standardnoj podšišanoj frizuri, kosa na vrhu može biti do 5 cm dužine. Oblikujte sa razdeljkom za elegantniji izgled.

Poslovni stil 3: Moderni quiff

Quiff je bio i uvek će biti jedna od najpopularnijih frizura za muškarce - čak i na poslu. Ovaj omaž Pompadur frizuri iz 1950-tih se ističe po stilizovanim dužinama na vrhu dok su strane i kosa pozadi obrijani na svega nekoliko centimetara. S obzirom na svoju svestranost, quiff pristaje kratkoj ili dužoj kosi. Moderne quiff frizure mogu biti oblikovane oštrim, naglašenim stranama ili glatkim, stepenastim stranama. Izaberite varijantu u zavisnosti od toga koliko ozbiljno treba da izgledate na poslu. Oblikujte quiff prema volumenu i teksturi vaše kose.


Savet: duža kosa daje quiff sa volumenom ali i kratki quiff se ističe. Kada oblikujete sa pomadom ili voskom, pobrinite se da rasporedite ravnomerno proizvod prstima u kosu s preda ka pozadi. To će dati kosi prirodan, strukturisan izgled.


Poslovna frizura 4: Zalizani undercut

Muškarac sa zalizanom undercut frizurom

Slična quiff frizuri, ovu frizuru ističu kratke strane i duža kosa na vrhu - samo u ovom slučaju kosa je oblikovana ravno pozadi. Da bi frizura uspela, kosa na vrhu mora biti najmanje šest centimetara dužine kako bi ostala zalizana pozadi.

Iako je veoma jednostavna, zalizani undercut je svestrana frizura koja se prilagođava svim tipovima kose - osim kovrdžavoj kosi. Savet: držite frizuru na mestu sa pomadom koja pruža jaku ili srednju postojanost.

Poslovna frizura 5: Kosa nošena sa strane

Kosa nošena sa strane stvara ležerni, elegantni izgled. Klasični stil - sa malo nabacanog haosa - je savršen za opuštene tipove ili one koje rade manje konzervativne poslove. Veoma dobro ide uz ravnu ili blago talasastu kosu koja se lako oblikuje sa strane sa malo proizvoda. Ova frizura je „poslovno neformalna” u svom najboljem izdanju - probajte ovaj izgled sa džemperom od kašmira i udobnim farmerkama.

Muškarac sa tanjom kosom može koristiti puder za volumen i za strukturu ili šampon za volumen pre oblikovanja.

Poslovna frizura 6: Ivy League frizura

Poznata još kao Princeton frizura ili Harvard clip, Ivy League frizura garantuje uspeh kao što samo ime kaže. Ova frizura je kombinacija crew cut frizure i kose nošene sa strane, tako da su potrebni isti sastojci: kratke strane, duža kosa na vrhu.

S druge strane, karakteristika Ivy League frizure je da je kosa na vrhu dovoljno dugačka da se oblikuje sa strane. To znači da je oblikovanje fleksibilno i da ovaj izgled pristaje različitim tipovima muškaraca.

Otkrijte: