Muškarac sa façon frizurom i naočarima
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Klasične frizure: Šta je Façon frizura?

Ima mnogo fantastičnih klasičnih frizura za muškarce - a façon frizura je jedna od njih. Objasnićemo koje su karakteristike ove frizure i kojim muškarcima pristaje ova kratka frizura

Verovatno, trenutno ne postoji nijedna druga frizura koju toliko često viđamo kao façon cut. Na tv-u, na ulicama ili na Instagramu: klasična frizura je svuda. I to s pravom! Pored svega, ovaj lepršavi izgled pristaje muškarcima svih godina. Još jedan plus ove kratke frizure: pruža dosta slobode s obzirom da su moguće različite varijante.


Po čemu se razlikuje façon frizura?

Mladi muškarac sa façon frizurom

Karakteristike façon frizure: duža kosa na vrhu, kraće strane.

Façon je frizura „koja nestaje”. To znači da je kosa kraća na konturama vrata i na stranama, dok postepeno postaje duža ka vrhu. Prirodni rast kose se uzima u obzir a nejednakost se dobro dopunjava. Dužina strana se povećava postepeno do najduže kose na vrhu glave.
 

Postoji varijanta façon frizure koja odgovara skoro svim oblicima glave. Tačan prelaz s kratkog na dugo zavisi od toga koliko želite da budete diskretni ili upečatljivi i gde se završavaju linije strana i potiljka. Stilizovano i moderno: tranzicija je teža sa undercutom. U blažoj gradaciji dužine, frizer mora da obrati pažnju da ukloni konture koje padaju na vratu.
 

Kako oblikovati façon frizuru

Kada oblikujete, možete da eksperimentišete: bilo da je gornji sloj kose oblikovan ka gore, na stranu ili u razbarušeni izgled kao da ste izašli iz kreveta. Vi birate! Ko god želi pompadur izgled mora da obrati pažnju na volumen. Savet: puder za volumen na korenu može da čini čuda.
 

Za one muškarce koji već imaju kosu sa volumenom, jednostavno osušite kosu nakon pranja i oblikujte gelom ili pomadom dok ne postignete željeni oblik.
 

Koji muškarac može da nosi façon frizuru?

Muškarac u odelu sa façon frizurom

Oblikujte duži deo razbarušeno za ležeran i moderan izgled.

Façon frizura je zaista jedan klasik, ali se isto tako dokazala kao omiljena ulična frizura poslednjih godina. Pristaje muškarcima koji su svesni trendova i koji više vole moderan i klasičan stil - i zato što je, zbog svog jednostavnog oblikovanja, savršena frizura za svaki dan. U zavisnosti od oblikovanja frizure može biti klasična ili moderna. Porazgovarajte sa frizerom koje varijante vam pristaju.