Viktorija Bekam
Oblikovanje kose | Bob frizure

Tipologija: Najbolji bobovi za 2017.

Zvezde su poznate po tome da stalno menjaju frizure. Ali zanimljivo je da uvek završe sa istom frizurom: bobom! Nijedna druga frizura nije tako privlačna, prilagodljiva i veoma jednostavna za održavanje. Pogledali smo frizure nekih poznatih ličnosti i izabrali smo najlepše bob frizure. Pronađite inspiraciju i izaberite vaš omiljeni stil. 


Razmišljate o tome da imate bob frizuru u 2017? Fantastična ideja! Žene sa kratkom kosom se generalno smatraju inteligentnim i punim samopouzdanja. Pored toga, stil je klasičan i lep, odgovara mladim i starim i pruža puno uzbudljivih varijanti. Od duge kroz ledeno plavu do talasaste kose: pokazaćemo vam šest bob frizura koje mogu da vas inspirišu i nagovore da se oprostite od svojih dugačkih pletenica ove godine.

Dugi bob (Kara Delevinj)

Kara Delevinj

Kara Delevinj voli da kreira trendove. Prvo sa njenim gustim obrvama a sad sa dugačkim bobom. Lob je duža varijanta boba, koja dostiže ključnu kost i koja je za nijansu kraća pozadi nego napred. Dugi bob je nekoliko godina bila jedna od omiljenih frizura za sva vremena. I izgleda da je isto tako uspešna u 2017. Zašto? Zato što izgleda veoma opušteno, stanjuje lice (savršeno za okrugla lica) i dovoljno je dugačka da se veže kad je loš dan kosi.

Blunt bob (Vanesa Hadžens)

Vanesa Hadžens

BB frizura (blunt bob) je najklasičnija frizura od svih bobova i sprema se da se vrati u 2017. na velika vrata. Jedna od zaslužnih osoba za to je idol iz filma Američka lepota Vanesa Hadžens: šarmantna glumica izgleda prelepo i glamurozno sa svojim tamno smeđim BB. Zar ne? Prema tome neka i vaša frizura bude iste dužine bez slojeva. Bez šiški, bez talasa. Klasična frizura izgleda posebno elegantno u jednostavnim tonovima s ovalnim licima. Kako je Vanesin bob tako ravan? Utrljajte penu u kosu i isfenirajte sa širokom, ravnom četkom a potom osušite sa velikom okruglom četkom. Nekoliko prskanja sjaja i gotovi ste.

Talasasti bob (Aleksa Čeng)

Aleksa Čeng

Ovu trendi frizuru nosi zvezda Aleksa Čeng. Wob (kako se naziva u hipsterovom žargonu) je dužine do brade i nosi se u talasastom stilu (od toga potiče ime). Ukoliko nemate prirodnu kovrdžavu kosu, nanesite malo pene za volumen na vlažnu kosu, prosušite je i potom koristite figaro ili aparat za ispravljanje kose da biste uvili kosu u široke pramenove. Na kraju raščešljajte ih prstima i završite sa sprejem za sjaj i sa blagim puderom za volumen. Gotovo. Savet: blago stepenasta kosa čini kovrdže elastičnijim.

Bob sa šiškama (Tejlor Svift)

Tejlor Svift

Tejlor Svift je još jedna zvezda koja često menja frizure, ali američka pevačica bi zapravo trebalo da se veže za svoj bob i šiške jer izgleda fantastično. Šta čini ovaj bob brilijantnim? Šiške mogu da budu dugačke tako da ne morate stalno da idete kod frizera. Drugo: padaju sasvim prirodno (recite doviđenja peglama za kosu). Treće: ne moraju da budu sasvim ravne, možete ponekad sami da uzmete makaze u ruke. Hvala, Tejlor, za ovu predivnu inspiraciju!

Ledeno plavi bob (Dženifer Lorens)

Dženifer Lorens

Moderno: ledeno plavi bob! Zvezde poput Dženifer Lorens i Šarliz Teron su se odavno već opredelile i ofarbale svoje pletenice u modernu svetlo plavu. Efekat? Oštro, čvrsto, glamurozno - ova upečatljiva frizura oduševljava promenljivim karakteristikama i prilagođava se svakom izgledu i stilu šminke. Da li bi vam pristajala? Odgovor je glasan i jasan: da, odgovara apsolutno svakoj ženi! Savet: što je svetlija boja, to je prefinjeniji efekat frizure. Iako gospođica Lorens voli da menja frizure sa ekstenzijama, jedna stvar je sigurna: ledeno plavi bob - kratki ili dugi - ostaće njen omiljeni stil!

Bob sa razdeljkom sa strane (Ema Stoun)

Ema Stoun

Devedesete godine su bile bum trendova u modi kao i u friziranju. Zvezda filma La la Land Ema Stoun je savršen primer: crvenokosa lepotica nosi bob sa razdeljkom sa strane. Ovaj stil odgovara talasastoj kosi kao i ravnoj. Veoma niski razdeljak sa strane je pravi trend (veoma seksi), učvršćen lakom za kosu. Ukoliko ne želite veliku promenu ali opet tražite klasičnu eleganciju, nosite razdeljak pomalo na strani - to je frizura sa kojom ćete moći lako da idete na poslovni ručak kao i uveče u bioskop sa zvezdama.