Žena sa francuskim bobom
Oblikovanje kose | Bob frizure

Francuski bob: stil koji nije samo za francuze

Da, možete nositi francuski bob iako niste francuskinja! Najbolja stvar je da se veoma brzo oblikuje i odgovara većini struktura kose. A prirodna talasasta kosa je veliki plus - veoma moderno! Čitajte dalje da otkrijete francuski bob i kako da ga oblikujete

Francuske žene: sigurno ne pretvaraju sve što taknu u zlato ali činjenica je da dodaju stila. One nose večne klasike - uske farmerke, bele majice, majice na linije, blejzere - a na glavama nose bob. Ne bilo koji bob, jer to može svako, već njihov bob, baš francuski. Onda da li možete da nosite ovu frizuru samo ako ste se rodili pored Ajfelove kule? Ne: ovaj najmoderniji stil može da se nosi iako ne jedete baget svakodnevno za doručak.

Kome pristaje?

Osim toga što izgleda moderno i fantastično, francuski bob ima mnogih drugih prednosti. Najbolje je što pristaje manje svima. Dobro šišanje (dužina i slojevi) zavise od vašeg oblika lica i strukture vlasi ali ipak uvek je dužine do brde, bilo da je ravan ili blago kovrdžav. To mu daje posebnu crtu i čini ga tako francuskim: ostali dugi bobovi imaju tendenciju da budu duži. Osim toga francuski bob uvek ima šiške, koje su pomalo stepenaste i moraju da padaju na obrve, definitivno ne smeju da budu kraće.

Kako oblikovati

Žena sa francuskim bobom u razbarušenom stilu

Francuski bob izgleda najbolje kad je razbarušen

Oblikovanje francuskog boba je jednostavno: radi se o opuštenoj verziji „laissez-faire” umesto savršenog, isfeniranog izgleda. Razbarušeno je dobro. Previše precizno oblikovano i ako izgleda previše ozbiljno, u potpunosti će se izgubiti francuska nonšalantnost. Ali budite oprezni, razbarušeno ne znači neuredno: ono što birate jeste izgled kao da ste tek izašli iz kreveta a možete da ga nosite za bilo koje prilike. Nanesite sprej za teksturu u ravnu kosu nakon pranja ili hidrantni sprej u kovrdžavu kosu. Nema potrebe da je fenirate ili ispravljate: možete da pustite svoju kosu da se osuši prirodno i zatim da popravite izgled prstima. Dovršite frizuru sa malo spreja za sjaj - i gotovi ste!

Discover: Bob frizura