Rascvetani krajevi u kosi
Nega kose | Umorna kosa

Zbogom rascvetanim krajevima: hair dusting

Rascvetani krajevi: što je kosa duža to ima više rascvetanih krajeva. I jedini način da ih se rešite jeste da ih ošišate - teška odluka ako želite da puštate kosu. Međutim postoji nova tehnika „hair dusting" zahvljujući kojoj se samo rascvetani krajevi šišaju, ništa više. Znatiželjni ste? Čitajte dalje

Za većinu žena, rascvetani krajevi i perut su najveći mogući užas. Bilo da farbate kosu ili ne, fenirate ili peglate, pre ili kasnije krajevi će se lomiti kad narastu do određene dužine. Farbanje i oblikovanje nisu jedini krivci: sunce takođe dovodi do cvetanja - ili čak trljanje kose o ramena. I šta možete da uradite? Dobre stare makaze su i dalje najbolje rešenje zajedno sa specijalnim proizvodima za negu kose za rascvetane krajeve. Ipak to je teška odluka za one koje žele da puštaju kosu, i kojima znači svaki milimetar kose. A tu ulazi u igru nova tehnika šišanja „hair dusting".

Šta je hair dusting?

Najbolja stvar kod ove tehnike jeste da ne gubite na dužini, nego samo rascvetane krajeve. Krajevi se šišaju vertikalno, uz celu dužinu kose. Za postizanje najboljeg rezultata, kosa se prvo ispravi (tehnika može da se primeni i na kovrdžavu kosu takođe): kada je kosa ravna, rascvetani krajevi su vidljiviji jer se ističu. U borbi protiv rascvetanih krajeva, tehnika hair dusting je efikasnija od jednostavnog podšišavanja nekoliko centimetara jer su krajevi često rascvetani iznad stabla dlake a ne samo na najdužoj strani. Tehnika hair dusting se primenjuje na celu dužinu kose tako da se svi rascvetani krajevi uklanjaju.

Otkrijte: