Tretman za kosu
Nega kose | Umorna kosa

Tretmani za kosu su efikasniji ako duže stoje - tačno ili netačno?

Tretman za kosu je idealan velnes program za vaše kovrdže. Ali koji je onaj koji odgovara vašim potrebama? Koji je najefikasniji način da ih koristite? I pre svega: da li je istina da su tretmani efikasniji ako stoje duže nego što je navedeno na pakovanju? 

Dobra pitanja koja imaju iznenađujuće odgovore! Pre svega, jednostavno nije istina da su tretmani efikasniji ako se ostave duže da odstoje nego što je predviđeno na pakovanju. Razlog je zato što kosa može da apsorbuje ograničenu količinu supstanci. U trenutku kad je vreme trajanja tretmana isteklo, maksimalna količina je već apsorbovana: nakon toga neće biti većeg efekta. Savet: kako biste imali sjajniju kosu, umesto da duže držite tretman, probajte da ga koristite češće - preporučujemo bar jednom nedeljno. Ovi tretmani sprečavaju oštećenje kose i obnavljaju je, a zbog veće koncentracije aktivnih sastojaka njihov efekat duže traje u odnosu na balzam.

Koji tretman odgovara vašem tipu kose?

Kako biste izabrali odgovarajući tretman, analizirajte svoju kosu pre kupovanja proizvoda. Da li imate rascvetane krajeve, perut ili masnu kosu? Kakav god tip kose da imate , postoji tretman za svačije potrebe koji može da ciljano deluje sa posebnom skladnom formulom. Na primer, sa tretmanom za lomljivu kosu kosa će biti ravna i svilenkasta ali neće pomoći da se ukloni perut.

Šta da gledate kada koristite tretman za kosu

Umasirajte odgovaraju količinu u kosu. Ukoliko imate veoma dugačku kosu, možda ćete morati da koristite malo više proizvoda nego što je predviđeno. S obzirom da tretmani za kosu sadrže dodatne sastojke za zdrav skalp, tretman bi trebalo da se nanese na čistu, vlažnu kosu kao i na koren, da bi se podstakla cirkulacija u skalpu. Savet: nakon nanošenja proizvoda uvijte kosu u mlaki peškir i pustite da odstoji. Sa toplotom sloj kutikule postaje nežniji a aktivni sastojci lakše prodiru. Nakon toga, pažljivo isperite kosu sa mlakom vodom. Svideće vam se sjajan rezultat - i sigurni smo da ćete hteti da negujete kosu češće u budućnosti.

Otkrijte: