Žena u boho stilu
Nega kose | Suvu kosu

Jedan od onih dana: pet trenutaka za koje svaka žena sa suvom kosom zna

Suva i stresirana kosa zahteva i traži posebnu negu. Ali bez obzira na pažljiv režim nege za tvrdoglavu kosu, postoje određene situacije u vašem svakodnevnom životu za koje svaka žena sa suvom kosom zna. Jedna od tih je raščupana kosa sa vlažnim vremenom. Saznajte šta možete da učinite da sprečite da se to desi.

Maštate od prelepoj i negovanoj kosi? Želite da izgleda zdravo? Ako vašoj kosi nedostaje hidratacija i ako je masna, postaće slaba, slamasta i suva. Toplota i različite vremenske prilike mogu da budu dodatni stres za vašu kosu. U tom slučaju nega i oblikovanje postaju težak podvig. Ali šta možete da uradite da sprečite da kosa postane suva? Prikazujemo vam pet situacija za koje svaka žena sa suvom zna i dajemo vam savete kako da sprečite da se to dogodi u budućnosti sa adekvatnom negom i savetima za jednostavniji život.

1. Buntovna kosa: vaša kosa je tvrdoglava

Plava žena na suncu

Leto: sada pogotovo je vašoj suvoj kosi potrebna dodatna nega

Imate važan sastanak ili treba da idete na romantični sastanak? Smislili ste elegantnu frizuru za tu priliku.

 

Ali vaša kosa ima sasvim druge planove. Ona je suva, tvrdoglava i ide u različitim pravcima. Potrebna vam je dodatna nega za stresiranu kosu.

 

Sa Schauma 7 Blossom Oil 1-Minute-Care-Tretmanom postiže se 95% manje lomljenja kose, a vaša kosa će biti blistava i glatka. Nakon samo nekoliko nanošenja primetićete znatni boljitak u strukturi.

2. Nema sjaja: vaša kosa prosto ne želi da sija

Na poslu i po gradu vidite sve te žene sa prelepom, sjajnom kosom. I vi želite takvu kosu. Ali cela struktura kose je toliko oštećena da vam nedostaje sjaj. Umesto blistave kose, vaša je poput slame. Kako bi vaša kosa opet sijala, preporučujemo da budete nežni prema njoj. Izbegavajte toplotu po svaku cenu. Obezbedite odgovarajuću negu za suvu kosu. Samo tako će se vaša oštećena struktura kose oporaviti. Struktura kose postaje glađa i svetlo se reflektuje. I pretvorićete se u sjajnu zvezdu o kojoj ste maštali.

3. Ekplozija kose: neukrotive kovrdže sa vlažnim vremenom

Crvenokosa žena na suncu

Sa odgovarajućim tretmanima za kosu vaša suva kosa će lakše preživeti vremenske uslove

Kada je vazduh vlažan ili kada pada kiša, žena sa suvom kosom mora da se bori sa neukrotivim kovrdžama. Vaša paperjasta kosa se pretvara u neukrotive kovrdže. Tada, samo čvrsta podignuta frizura ili kapa mogu da vas spase kada je kosi loš dana.

 

Kako bi pre svega spečili da se to desi, neophodan vam je poseban tretman koji može da hidrira kosu.

 

Takođe vam preporučujemo da češljate kosu umesto da je četkate. Sa češljem sa širokim zupcima nežnije ćete razmrsiti kosu nego sa četkom. Na taj način struktura kose se neće oštetiti više nego što jeste i izgubićete manje kose usput.

4. Svrbi: perut sa suvim skalpom

Suva kosa često može biti lomljiva i neukrotiva. Postaje čak i gore kada suvi skalp ima perut sa kojom nije nimalo prijatno ako nosite tamnu odeću. Negujte skalp specijalnim tretmanom za suvu i oštećenu kosu. Na taj način skalp takođe dobija neophodnu hidrataciju. Alternativa može biti ulje za kosu sa bademom, suncokretovo ulje ili maslinovo ulje.

5. Čvorovi nakon tuširanja

Žena sa sjajnom plavom kosom koja se spušta niz stepenice

Sa odgovarajućom negom vaša kosa će blistati

Trenje od nanošenja šampona za vreme tuširanja može da ima negativan uticaj na strukturu kose.

 

Koristite hidrantni šampon. Balzami pomažu da lakše raščešljate kosu.

 

Naš savet za nakon tuširanja: budite nežni prema kosi i tapkajte je pažljivo peškirom umesto da je trljate da bi se osušila.

Otkrijte: