Žena sa neposlušnoj kosom
Nega kose | Ravna kosa

Recite zbogom kovrdžanju kose zauvek: najbolji način da se spreči neposlušna kosa

Ništa nije kao odmor. Međutim, problem nastaje ako su temperature visoke, a vlaga velika. Rezultat toga je: kovrdžavi nered. Ali ne mora uvek da bude tako. Reći ćemo zbogom kovrdžanju i daćemo vam savete kako da primirite kosu

Neposlušna kosa je kao opekotina na suncu. Ili glavobolja. Potpuno nepotrebna i često neprijatno iznenađenje. Bilo da je kiša ili sunce, kovrdže su tu! Pored mora, gde je velika vlada, ima više šanse da se pojave kovrdže. Najviše smeta ako ste potrošili dosta vremena na oblikovanje kose. Kako je moguće sprečiti kovrdžanje kose? Imamo odgovore.

Šta je kovrdžanje i kako nastaje?

Kovrdžava ili talasasta kosa teži da se ukovrdža. Razlog je jednostavan. Kosa se kovrdža kad apsorbuje vlagu spolja - usled velike vlage na primer. S obzirom da je kovrdžava kosa obično suvlja od ravne kose, veća je šansa da će se ukovrdžati. Jednostavno joj je neophodna voda i uzeće je gde god ima prilike. Kao što ispravljanje talasaste kose oduzima vodu, kovrdžava kosa voli da se ukovrdža kad se je satima ispravljali. Tipično!

 

Ali oštećena i obojena kosa takođe može da se ukovrdža. Bojenje kose čini sloj kutikule grubljim. Kada je grub, voda može da prodre u kosu jednostavnije i da je omekša.

Kako sprečiti kovrdžanje i neposlušnu kosu

Da ne bi došlo do kovrdžanja trebalo bi da budete spremni. Pre svega morate da sprečite da dođe do isušivanja kose. Zbog toga morate koristiti balzam i šampon i da negujete kosu redovno tretmanom za kosu. Koristite takođe fluid za ispravljanje. Tako ćete zatvoriti površinu kose, vlaga neće ulaziti, i smanjiće se mogućnost kovrdžanja. Važno je dati fluidu mogućnost da deluje, prema tome treba da ga nanesete na sasvim mokru kosu. Uvek učvrstite na kraju lakom za kosu. Tako ćete sprečiti kovrdžanje i učvrstićete frizuru.

SOS saveti za kovrdžanje

Naravno, jednom kad dođe do kovrdžanja preventivne mere više ne pomažu. Tada dolazi do uzbune! Možete opet da držite kosu pod kontrolom sa malom količinom ulja za kosu ili gela za ispravljanje ili kreme za kosu. Uzmite kap bilo kog proizvoda i utrljavajte u kosu sve dok je ne pripitomite. Naš savet: ukoliko nemate nijednu kremu sa sobom, možete koristiti i kremu za ruke koja će vam pomoći.

Otkrijte: Umorna kosa