hair-care-type
Nega kose | Šampon za kosu

Koji je vaš stil za negu kose?

Svi imamo neku rutinu kada je u pitanju kosa. Neki vole brze i jednostavne tretmane, neki više vole da posvete više vremena svojoj kosi. Šta vi više volite?

Dobra nega kose počinje odgovarajućim pristupom. Važni su različiti proizvodi ali i količine. Potrebno je da pronađete adekvatnu meru za vas i vašu kosu. Da li ste minimalista, pragmatičar ili stručnjak? Predstavljamo vam tri različita tipa za negu kose i nudimo vam savete kako biste promenili navike na bolje.

Minimalista

Minimalista koristi mali broj proizvoda i zanimaju je samo osnovni proizvodi za negu kose. Možda ona nema vremena ili ne želi previše vremena da posveti nezi kose. Njen moto je  „manje je više". Dobar šampon je sve što vam je potrebno za zdravu kosu – a ona to zna.

Pažnja: Uticaji okoline kao što su UV zraci i niske temperatute oštećuju kosu, što znači da je povremeno dodatna nega potrebna.

Saveti za negu kose: Minimalista treba da doda balsam u svoju dnevnu rutinu nege i da nanese tretman najmanje jednom nedeljno. To daje kosi hranljive sastojke i štiti je od spoljnih uticaja. Proizvodi koji brzo deluju kako bi doneli optimalne rezultate su idealni za ovaj tip za negu kose.

Pragmatik

Pragmatik je svestan svojih problema sa kosom ali često ništa ne uradi po tom pitanju. Ona ima zdrav ali praktičan pristup nezi kose. Sveža boja i atraktivni volumen su je veoma važni. Ona se fokusira na rezultate ali retko obraća pažnju na dugoročne efekte nege.

Pažnja: Dok kosa može spolja da izgleda zdravo, s vremenom nedostatak odgovarajuće nege može da dovede do problema kao što su rascvetani krajevi ili suva kosa.

Saveti za negu kose: Pragmatik treba koristi odgovarajuće proizvode za pojedinačne probleme sa kosom, da ih nanese dovoljno često i da ne izbegava da proba nove proizvode. Rešavanje problema kose i postizanje najbolje nege je moguće samo sa redovnom negom.

Stručnjak

Stručnjak za kosu neguje sebe i svoju kosu različitim specijalnim proizvodima za kosu. Ona vodi računa o sastojcima i konstanto traži novine. Ovaj tip veoma voli svoju kosu i uvek želi da ima idealnu negu.

Pažnja: Ispravno nanošenje proizvoda je veoma važno. Bez obzira koliko su dobri sastojci, oni mogu da deluju samo ako se koriste na odgovarajući način.

Savet za negu kose: Da bi bili stručnjak za negu kose treba puno vremena. Proizvodi koji brzo deluju kada je potrebno pomažu u ovakvom slučaju.