dry-shampoo-for-and-against-the-lightning-styling
Nega kose | Šampon za kosu

Šampon za suvo pranje kose: Za i protiv brzog oblikovanja

Nanesite sprej svežine! Šampon za suvo pranje se smatra čudnovatim lekom za oblikovanje. Šampon za suvo pranje kose, čudnovati lek - zašto je ovaj proizvod toliko u trendu? Jednostavno je idealan da bi kosa izgledala sveže sa volumenom i čvrsta kada ste u žurbi. Dajemo vam uputstvo korak po korak za ovaj zgodni suvi izgled

Kasnite ujutro, nemate vremena da operete kosu, da je sušite i oblikujete? Nema problema: magična reč je šampon za suvo pranje! Sam naziv obećava da će kosa izgledati sveže oprano ali bez pranja. Kako funkcioniše? Silikat koji je osnovni sastojak izvlači višak masti iz kose.

Da li vas to asocira na nešto prljavo? Pogrešno. Trendseteri, stilisti za kosu i blogeri za lepotu svi traže ovaj proizvod kao nešto najprirodnije. Ne samo da se šampon za suvo pranje vratio na scenu, već je postao neophopdni deo oblikovanja sadašnjice. Bilo da želite da osvežite kosu između pranja ili da je pripremite za složenu frizuru - ovaj šampon daje jedno instant osveženje. Brzo osveženje za kosu posebno zgodno za putovanja. Jednostavni sprej uklanja neprivlačni masni koren. Fantastično. Ipak postoje negativne komentari. Neki misle da šampon u spreju može da ošteti kosu. Da li je to istina? Odgovorićemo na to pitanje. Ali prvo, evo koje su prednosti:

Prednosti šampona za suvo pranje

Kao sveže oprana! Sigurno najbolja stvar u vezi sa ovim šamponom jeste da daje kosi jednostavan, brz osećaj svežine čak i nakon tri dana od pranja kose i nekoliko nanošenja. Nova formula sa ekstraktom pamuka i aloje vere (na primer iz linije Schauma) nežno odmašćuje kosu i daje joj fantastični miris dok hrani skalp. Ovaj proizvod ispunjava razne potrebe. Šampon za suvo pranje za volumen čini čak i tanku kosu punijom i daje odmah svežinu. Proizvodi protiv mašćenja kose pretvara masni, ravni koren, u zdrav, lepršav i čvrst. Današnji šamponi za suvo pranje su čak namenjeni za različite boje kose. To pomaže da se premosti period između dva farbanja. Turbo-čistač je takođe sjajno sredstvo za oblikovanje. Daje kosi dodatnu postojanost i svežinu (čak i sa sveže opranom kosom). Pripremljeno na taj način, popularni razbarušeni izgled je vaš za tren. Kovrdže, pletenice i elegantne podignute frizure će trajati duže i bolje.

Koje su mane šampona za suvo pranje

Šta bi se moglo reći protiv ovog čudnovatog leka: koristite ga previše često? Šampon za suvo pranje sigurno ne može da zameni pranje kose. Prema tome nemojte ga koristiti stalno. Vašoj kosi su potrebni tradicionalan šampon i voda redovno. Ukoliko ne koristite sprej ispravno - na primer ako stavite previše proizvoda odjednom - možete da očekujete male ostatke na korenu koje čine da frizura izgleda prašnjavo. To se posebno vidi na tamnijoj kosi posebno zato što je šampon za suvo pranje u svetlim bojama.

Naprskajte i krenite: Osnova šampona za suvo pranje

Nećete zaista pogrešiti ako budete koristili šampon za suvo pranje. Ako se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila, postojaće samo mali rizik da imate prašnjavu kosu čak i sa tamnom kosom.

 

Kako se radi:

1. Ogrnite peškir na ramena i očešljajte pažljivo kosu.

2. Kratko ga promućkajte kako bi se sve aktivne supstance pomešale i zatim nanesite šampon za suvo pranje u kratkim nanosima na razdaljini od oko 20cm.

Savet: Nanesite šampon za suvo pranje na šiške sa donje strane kako se ništa ne bi lepilo na čelo. Na taj način ćete podići šiške istovremeno.

3. Pustite da šampon za suvo pranje deluje na masne predele dva ili tri minuta. Na taj način puder ima vremena da upije svu prljavštinu, masnoću i ostatke oblikovanja.

4. Zatim izmasirajte nežno peškirom. Ukoliko nemate peškir, možete prstima.

5. Pažljivo očešljajte kosu kako ne bi ostali ostaci.

Savet: Četke sa prirodnim čekinjama kao od divljeg vepra najbolje deluju. One su posebno nežne za četkanje masnih i suvih ostataka šampona. S druge strane oštre plastične čekinje mogu da prouzrokuju cvetanje krajeva. Možete takođe da sušite kosu sa fenom dok je oblikujete.

6. Za podršku oblikovanja: Nanesite šampon na sveže opranu kosu. Odmah nakon  sušenja, nanesite sprej na vaš koren. To daje volumen i sprečava stvaranje masnoće.

 

Šampon za suvo pranje: Kada je vreme opet za vodu?

Koliko god da je šampon za suvo pranje zgodan, nikad neće sasvim zameniti adekvatnu negu i pranje vodom. Proizvodi kao šamponi, balsami, maske ili sprejevi za negu koji se nanose na mokru kosu ojačani su aktivnim supstancama koje hrane, pune i ravnaju, što znači da nude potpunu negu kosi pored higijene. Nijedan šampon za suvo pranje ne može toliko da priušti. Jednostavno je koristan da se premosti vreme između pranja, kako bi se održao dobar izgled.

Otkrijte: Šampon za kosu