deep-cleansing-detox
Nega kose | Šampon za kosu

Dubinsko čišćenje: Detoks za vašu kosu

Sumorna, umorna, pod stresom? Kažite zbogom utučenosti nakon zime sa dubinskim čišćenjem: Oslobodite kosu od nepotrebnog tereta i pretvorite je u sjajnu kosu! Detoks lepote za vašu kosu - evo kako efektni velnes tretman za vašu kosu deluje

Spremite se za proleće! Detoks je u planu mnogih koji žele da ostave hladne mesece iza sebe. Tretman detoksikacije obnavlja telo i dušu. Čišćenje, pranje, vraćanje energije - prolećno čišćenje vaše kose vam vraća visok sjaj. Ledene temperature, suvi vazduh, sneg, kiša i konstantno nošenje kape tokom zime zaista stvara stres kosi. Dobar izgled je konačni cilj. Uključite se u našu detoks akciju. 

Vreme je za jedan intenzivan i kompletan tretman

Ali oni koji misle da je količina važna greše. Previše nege može ubrzo da napravi kosu masnom i teškom zbog previše naslaga proizvoda. Odgovarajuća nega je ono što je važno. U tom slučaju sjajni izgled je garantovan. Sve što vam treba: Šampon za dubinsko čišćenje, nežni piling, blagi balsam i malo vremena!

Detoks za kosu: Dubinsko čišćenje

Posebni šamponi (za obnovu ili detoks šamponi) detaljno čiste vlakna kose, nežno otklanjaju ostatke i čiste sve što šteti strukturi kose. Proizvodi za negu ne bi trebalo da sadrže silikone ili veštačke arome i mirise, s obzirom da je cilj da oslobodite kosu upravo svega toga.

Ovaj dubinski tretman za obnovu bi trebalo da se primeni dvaput mesečno. Možete (ili trebalo bi da) izdvojite malo više vremena da nanesete tretman detoksifikacije na odgovarajući način i da ga pustite da deluje - što bi se reklo: neka izdržljiviji pobedi!

Nedelja na primer je savršeni dan za jednu dugu sesiju detoksifikacije. Izdvojite poslepodne za sebe i posvetite se sasvim nezi kose. Ostaci i znaci stresa koji su se nagomilali tokom nedelje se efektno otklanjaju sa vaše kose i tako ćete na sveži način započeti nedelju!

Kako deluje dubinsko čišćenje:

 1. Pažljivo očešljajte kosu svaki put pre nego što je operete kako bi otklonili krupne ostatke. Četke od veprove dlake su idealne. One dobro upijaju i dovoljno su čvrste kako bi došle do krajeva.
 2. Izaberite šampon za dubinsko čišćenje (na primer Schauma: šampon za negu bez silikona) i nežno utrljajte u kosu. Kružni pokreti stimulišu cirkulaciju, pružajući skalpu dodatne hranljive materije. Potom pažljivo isperite šampon.
 3. Skalp takođe može da se neguje sa tretmanom svako toliko. Piling je tajna uspeha. Nanesite ga kao što bi ga naneli na lice i vrat: Utrljajte piling u skalp sa kružnim pokretima i potom raspodelite ga kroz kosu od korena do krajeva. Na kraju isperite sve pažljivo. Između ostalog: Možete brzo da pripremite sami blagi piling. Dole ćete naći naše savete.
 4. Kako biste uklonili sve ostatke pilinga, operite kosu dvaput detoks šamponom.
 5. Potom nanesite blagi balsam (na primer iz linije Gliss Kur: Serum Deep-Repair rinse) kako biste dodali kosi više vlažnosti!
 6. Na kraju, ali ne manje važno: Isperite kosu sa hladnom vodom da bi se zatvorio epiderm. To stvara neodoljivi sjajni efekat! 

Dubinsko čišćenje: Deluks detoks

Prolećno čišćenje: Ukoliko vam detoksifikacija kose nije dovoljna, detoks dijeta može da pokrene vašu unutrašnju lepotu. To ima pozitivan efekat na kosu takođe. Dovoljne su samo neke osnovne stavke. Jednostavno odustanite od svega onoga što nije dobro za vaše telo. To podrazumeva kafu, cigarete, šećer i belo brašno. Možete takođe da eliminišete i životinjske proizvode sa menija dok traje detoks tretman. Meso, kobasice, jogurt i mleko su kiselasti i mogu da uzrokuju umor. Voće i povrće s druge strane daju više snage. Dobar sok (koji sami izmiksirate) ujutro je najbolji način da započnete dan.

Savet: Naš Schwarzkopfov sok za energiju

Sastojci (za jednu osobu):

 • 1 šaka spanaća (oko 120g) 
 • ½ svežnja peršuna
 • 1 grejpfrut (oko 150g)
 • 1-2 štapića celera
 • Sok od pola limuna
 • 150 ml vode

Sve zajedno stavite u blender, izmiksirajte i uživajte!

Napravite sami: Piling za kosu

Kažite zbogom ostacima oblikovanja. A prihvatite jaču kosu! Imamo za vas piling koji možete sami da napravite.

Sve što vam treba: 1 šolja rasola u prahu, 1 pakovanje praška za pecivo, 1 kašičica meda

Kako se pravi: Izmiksirajte rasol u prahu sa mlakom vodom dok ne dobijete smesu. Potom dodajte prašak za pecivo i med, nakon toga utrljajte ovu smesu u skalp i kosu. S ozbirom da prašak za pecivo, osim što čisti, takođe i posvetljuje kosu, ostavite vaš piling da deluje ne više od četiri-pet minuta. Ukoliko imate obojenu kosu, pametnije je koristiti već gotov proizvod (na primer Schwarzkopf Professional BC Hair + Scalp Deep Cleansing Pre-Shampoo Peeling).