Žena sa čistom kosom
Nega kose | Šamponiranje

Kako se kosa sada pere: obrnuto pranje

Postoji novi trend pranja kose sa kojim će vaša kosa biti lepršava i blistava: obrnuto pranje. Otkrivamo vam o čemu se radi, kojim tipovima kose odgovara i objasnićemo vam prednosti obrnutog pranja

Oni koji imaju tanku kosu ili kosu koja se brzo masti veoma dobro poznaju ovaj scenario: vaša sveže oprana kosa jedva izdrži do kraja dana pre nego što počne da izgleda masno i bez volumena. Ali sada postoji lako rešenje koje možete da uključite u vašu svakodnevnu rutinu (rutinu šamponiranja), kako bi kosa koja se brzo prlja bila stvar prošlosti. Zove se obrnuto pranje. Veoma je jednostavno: sa obrnutim pranjem jednostavno se balzam stavlja pre šampona.

Obrnuto pranje je idealno za tanku kosu

Žena sa dugom tankom kosom

Obrnuto pranje omogućava da tanka kosa prelepo pada

Balzam može često da oteža kosu - posebno tanku kosu. Kada perete kosu, ako prvo nanesete balzam a zatim šampon, višak balzama će se isprati tako da će manje otežati kosu. Kosa je dobila hidrataciju ali višak je uklonjen. Princip obrnutog pranja može da se primeni i sa maskom: prvo ostavite masku da deluje na kosi zatim nanesite šampon. To će sprečiti da tanka kosa bude previše tretirana.

 

Obrnuto pranje nije samo za tanku kosu. Kovrdžava kosa može takođe da ima koristi. Ako kovrdže nisu otežane zbog viška balzama, one će biti elastičnije i još će lepše stajati.
 

Evo kako ispravno da operete kosu s obrnutim pranjem

Žena sa čistim kovrdžama.

Obrnuto pranje je fantastično za lagane, neopterečene kovrdže.

Za optimalno opranu tanku ili kovrdžavu kosu, treba primeniti malo više metoda, osim rutine stavljanja šampona i balzama. Kada koristite balzam ili masku za kosu: nanesite proizvode samo na dužine i krajeve. To će sprečiti da se teme prebrzo masti. Koristite dozu šampona količine lešnika. Profesionalni savet: nasapunjajte, isperite - i ponovite! To će omogućiti da se svi ostaci proizvoda uklone iz kose. Za kraj, pažljivo isperite kosu vodom, idealno dok blago ne zaškripi. Uvek perite kosu sa mlakom vodom: topla voda isušuje kosu.

Otkrijte: