Ženska kosa
Nega kose | Balsam za kosu

Mitovi o kosi: šta je optimalna nega za kosu?

Šampon, balzam, nega za kosu, fluid za rascvetane krajeve, sprej za zaštitu od toplote: što više nege to bolje? Zvuči logično ali nije uvek tako...

Često dolazi do suprotnog efekta. Preterano korišćenje proizvoda za kosu i tretmana može da šteti vašoj kosi. Za tren: možete imati previše dobrih stvari! Feniranje, oblikovanje, bojenje, toniranje i minival mogu da uklone sa vašeg skalpa prirodna zaštitna ulja i da naruše ravnotežu. Prekomerna upotreba balzama ima slični efekat - sprečava da se vaša kosa i skalp štite sami. Razmislite o tome: ako stalno utrljavate nešto na skalp, koža neće nikad imati mogućnost da se sama prirodno štiti. Najgori mogući scenario: opadanje kose.

Koja je mera idealna za kosu?

Uopšteno govoreći to zaista nije lako pitanje. Sve zavisi o stanju kose. I razlikuje se u velikoj meri od osobe do osobe. Samo kada prilagodite proizvode za negu svojoj kosi i njenim potrebama, postići ćete sjaj i imaćete zdravu kosu. Kada je u pitanju suva kosa, na primer, intenzivni tretman sa različitim proizvodima može da dođe u obzir, jer je kosi potrebna nega. Masnoj kosi, s druge strane, potreban je šampon koji smanjuje lučenje ulja na vašem skalpu. Za najbolji rezultat, izaberite proizvode iz iste linije koji su osmišljeni tako da se koriste jedni s drugima.

Šta da radite sa kosom oštećenom od previše proizvoda?

Koristite šampon, balzam, tretman, ulja za kosu, pene za volumen, sprejeve za kosu i još - i pored toga što ste prešli na jedan brend i celu kolekciju - i dalje niste zadovoljni s rezultatom. A onda patite od previše nege i proizvoda za oblikovanje. Jedina stvar koja tada može da pomogne je takozvano dubinsko čišćenje ili šampon za piling koji uklanja nagomilane proizvode. Naš savet: ne koristite ni ovaj proizvod previše često jer prekomerna upotreba može da ošteti strukturu kose. Najbolje rešenje je umereno korišćenje prozvoda za negu prvobitno.

Otkrijte: Balsam za kosu