Muškarac sa dobro negovanom kosom
Nega kose | Muškarci

Sve što treba da znate o nezi kose za muškarce

Bilo da nosite modernu kratku ili dugu frizuru, neuglađene kovrdže, negovani stil počinje s glave. Saznajte šta je važno kad je u pitanju muška kosa, koji proizvodi za negu su dostupni i kako pravilno da ih koristite

Suština je vreme. To je moto za većinu momaka kada je u pitanju nega i oblikovanje: brzo pranje, sušenje i oblikovanje gelom ili pomadom. Ali ponekad vredi posvetiti malo više vremena nezi kose: pogotovo kada je kosa suva, stresirana ili masna. Nema problema - možete naći odgovarajući proizvod za svaki tip kose. Evo jednostavan i kratak pregled.

Muškarci: Evo kako pravilno da perete kosu

Muškarci sa dobro održavanom kratkom kosom

U samo nekoliko koraka i sa odgovarajućim proizvodima, lako će se postići lepa, zdrava kosa.

Kada je u pitanju šampon suština je: koji je moj tip kose i koji mi šampon treba? Savet: koristite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Ako niste sigurni, vaš frizer može da vas posavetuje.

 

Ako redovno koristite proizvode za oblikovanje, važno je da ih dobro isperete. Blagi šampon može da pomogne. Imate utisak da je vaša kosa beživotna? Probajte šampon koji sadrži kofein. Baš kao što vas vaša jutarnja kafa probudi, tako će ovaj šampon da stimuliše cirkulaciju na temenu, obezbeđujuću korenu dovoljno hranljivih materija.

 

Suvo teme i perut? Niko to ne želi! Rešite brzo i pouzdano ovaj problem upotrebljavajući specijalni šampon protiv peruti. Aktivne supstance, kao što su cink perition, bore se protiv uzroka peruti (u većini slučajeva: kvaščeve gljivice) smanjujući njeno stvaranje. Savet: Čak i kada perut nestane, nastavite da koristite preventivno šampon protiv peruti jednom ili dvaput nedeljno.
 

Uzroci masne kose kod muškaraca

Masna kosa može imati nekoliko uzroka. Ishrana, često diranje kose prstima i geni su faktori rizika za masnu kosu. Suzbijte preaktivne uljne žlezde na temenu sa šamponom bez silikona za masnu kosu. On sadrži surfaktante koji detaljno čiste i odmašćuju teme, kao i astrigentna sredstva koja sužavaju lojne žledze kako bi se stvaranje masnoće održalo pod kontrolom. Savet: ne koristite šampone za masnu kosu svakodnevno - dva ili tri puta nedeljno je dovoljno. Drugim danima koristite blagi, hranljivi šampon bez ulja.

Nega kose za muškarce: pet neophodnih proizvoda

Muškarac sa dobro održavanom dugom kosom

Duga kosa posebno zahteva specijalnu negu.

Šta možete još da uradite za vašu kosu osim da koristite odgovarajući šampon? Ovi proizvodi su takođe neophodni:

 1. Balzam
  Šampon - i gotovo? Uzmite u obzir balzam (posebno ako imate dugačku kosu). To će delovati kao zaštitni sloj za kosu, uglađujući hrapavi spoljni sloj kutikule tankom opnom. Takođe će pružiti kosi važne hranljive materije. Balzam može da pojednostavi češljanje i oblikovanje kose i da pomogne da se ukrote leteće vlasi. Savet: muškarci sa veoma kratkom kosom mogu da preskoče balzam - ali momci sa dužom kosom trebalo bi da uzmu u obzir da neguju kosu sa balzamom.

 2. Muškarci sa dugom kosom: Probajte neki tretman 
  Sačuvajte dugu kosu zdravom i sjajnom koristeći tretman za kosu jednom nedeljno. Utrljajte ga u strukturu kose i pustite da deluje od pet do deset minuta, zatim pažljivo isperite. U žurbi ste? Potražite proizvod za tretman koji se ne ispira.

 3. Tonik za kosu
  Želite da dodate volumen? Probajte tonik za kosu. Ovaj proizvod obično se sastoji iz tečnih biljnih ekstrakta. Kako on deluje? Tonik deluje tako što regeneriše kosu iz korena ka krajevima i stimuliše cirkulaciju krvi. Rezultat: zdravo teme, jača i sjajnija kosa.

 4. Puder za volumen ili šampon za suvo pranje
  Druga opcija za instant pojačanje volumena za dugu kosu: šampon za suvo pranje. On se naprska na koren, utrlja se i zatim se raščešlja. Kao alternativu probajte puder za volumen. On se isto nanosi na koren i utrljava se prstima.

 5. Ne zaboravite bradu!
  Ne samo kosa na glavi već i ona na licu zahteva posebnu negu. Blagi šampon će učiniti da vaša brada bude čista ali ne suva. Perite bradu svakog drugog ili trećeg dana da uklonite bilo kakve ostatke. Nakon pranja koristite ulje za bradu. To deluje kao prirodni emolijent i hrani zahvaljujući svojom mešavinom osnovnih ulja i esencijalnih ulja. Bonus: koža na licu će takođe imati koristi.

Dodatni saveti za negu kose i trikovi za muškarce

 • Čak i najbolji proizvodi neće pomoći ako ih prebrzo isperete. Neka vaš moto bude: „Pustite da deluje". Više radnji uporedo: Iskoristite vreme dok čekate da se obrijete ili da operete zube.

 • Zatim šampon, balzam ili tretman: Uvek pažljivo isperite. Ostaci proizvoda mogu da se nagomilaju, otežavajući kosu čineći da izgleda slepljeno.

 • Nemojte prati kosu vrelom vodom jer može da je isuši. Mlaka voda je najbolja. Ako ste dovoljno hrabri, isperite je na kraju hladnom vodom za dodatni sjaj.

 

Otkrijte: