curly-hair
Nega kose | Kovrdžavu kosu

Od postojanih lokni do ravne kose

Priznajemo, za ispravljanje postojanih lokni ili kovrdžave kose je potrebno malo truda. Ipak uz pomoć pravih tehnika i proizvoda, Vaš trud će se isplatiti. Mi ćemo Vas naučiti kako da bez napora pretvorite divlju kovrdžavu kosu u nešto na čemu će zaviditi svi Vaši prijatelji

Posebna nega za postojane lokne

Kovrdžava kosa i postojane lokne su često suve. Za razliku od ravne kose, kovrdže mogu da apsorbuju razne vrste dodatne nege bez opasnosti da će postati mlitava. Dakle, trebalo bi da priuštite Vašim kovrdžama specijalne proizvode za negu kose, koji i ispravljaju kosu. Ciljani sastojci ovih proizvoda za negu kovrdžave kose pomažu protiv kovrdžanja kose, ispravljaju lokne i daju sjaj kosi. Preporučljivo je koristiti balsam nakon svakog pranja kose. Tretman za kosu u spreju koji se ne ispira je idealan za jutarnju žurbu. Jednom nedeljno bi trebalo da nanesete na Vašu kovrdžavu kosu masku za kosu.

Pametne frizure sa postojane lokne

Posedovanje pravog pribora je preduslov za kroćenje divljih lokni. Pogodan pribor su okrugle četke velikog prečnika, vrući vikleri velikog prečnika ili samolepljivi vikleri. Vikleri mogu biti još pogodniji za upotrebu. Najbolje bi bilo da nanesete tretman za kosu u spreju koji se ne ispira, kako bi Vaše kovrdže bile lakše za rukovanje pre nego što počnete da ih oblikujete. Nakon nanošenja preparata za oblikovanje kose, uzmitre fen sa prikačenim difuzerom kako bi skoro sasvim osušili Vašu kosu. Zatim namotajte Vašu kosu na okruglu četku ili koristite viklere. Pustite da Vam se kosa sasvim osuši pre nego što je pažljivo oblikujete uz pomoć češlja sa širokim zupcima.

Preuzimanje kontrole nad postojanim loknama

Kruže glasine da u Brazilu neke žene koriste obične prese kako bi ispravile kosu. Mi čak i ne pomišljamo da Vam preporučimo ovaj metod zbog neposredne opasnosti od oštećenja kose toplotom. Moderne prese za kosu sa keramičkim površinama ravnomerno raspoređuju kontrolisanu toplotu i stoga su mnogo bolje za Vašu kosu od običnih presa za kosu. Uključite današnju tehnologiju jonizacije u postojeće funkcije prese za kosu i ona će Vašu kosu učiniti glatkom i sjajnijom za kraće vreme. Nemojte zaboraviti da nanesete sprej za zaštitu od toplote ili balsam protiv kovrdžanja kose kako bi oko Vaše kose stvorili nepohodan štit od toplote. Ovo je veoma važno jer se ošećenja od toplote moraju svesti na minimum. Mi znamo da Vi volite Vašu kosu i da ćete se složiti da ne koristite svakodnevno prese za kosu bez obzira na savremene proizvode koji štite od toplote.

Discover: Kovrdžava kosa