Veronika Hejbruner sa bojom kose Obična plava
Boje za kosu | Trend bojenja kose u dva tona

Obična plava: trend boja ovog leta

Šta možemo da očekujeme ovog leta, osim (mnogo) sunca? Obična plava! To je nijansa u trendu ove sezone i zvezde uličnog stila poput Veronika Hejbruner je već nosi. Šta je novo? Obična plava je prirodna ali veoma zanimljiva

„Nazad u prirodu" je najmoderniji letnji izgled. Šeširi od slame i korpe su svuda - i ne samo u svetu mode: šminka ove sezone promoviše čupave obrve, fleke i roze obraze. A boja kose? Ne može biti jednostavnija!

Šta je obična plava?

Obična plava izgleda kao plava boja koja je izrasla: radi se o tamnijem korenu i svetlijim pramenovima. U suštini nanosi se na isti način kao i ombre, ali ovde je efekat nijansiranja u kosi, od tamne ka svetlijoj. Razlikuje se od tehnike balajaž po tome što frizer ne boji pojedinačne pramenove već nonosi boju na celu kosu, počevši od visine oka ili niže i sasvim pokriva kosu prema dužinama. Koliki će biti kontrast između krajeva i dužina vi odlučujete u zavisnosti od hrabrosti - bež koren i blagi vanila pramenovi su veoma nežni i nosivi; za dramatičniji efekat, izaberite pepeljasto plavu sa modernom svetlo plavom.

Da li će vam pristajati?

Prvo dobre vesti: plava boja odgovara mnogim ženama. Međutim ako imate tamnu kosu ili tamniju kožu, trebalo bi da izaberete odgovarajuću boju. Pepeljasto plavi koren odgovara hladnoj koži sa roze ili plavim podnijansama. Ukoliko imate svetliji ili topliji ten, izaberite bež plavu na krajevima. Dobra stvar ove obične plave, pored njenog slatkog prirodnog izgleda jeste da pristaje bilo kojoj strukturi kose i bilo kom stilu, od morskih talasa do ravnog, dugog boba. Zapamtite da za najbolji rezultat, potrebna vam je kosa dužine do ramena.