Žena sa kesten ombre kosom
Boje za kosu | Smeđa kosa

Trend boje kesten Ombre: smeđa kosa, lepša nego ikad

Postoje mnoge nijanse smeđe ali jarki crvenkasti tonovi su trenutno korak ispred. Novi trend za proleće se zove kesten ombre i u njemu je tranzicija neprimetna a rezultat boje je posebno prirodan i prefinjen

Za ombre izgled se stvara veoma nežna tranzicija boje - od svetle do tamne. Za razliku od tehnika poput bojenja, cilj nije samo da se stvori kontrast nego blaga tranzicija između tamnijih i svetlijih nijansi.

To stvara prirodni efekat sličnom onom u kosi okupanom suncem. Ovog proleća, ombre kose dobija novo prefinjeno izdanje, mešanjem tamne smeđe boje kestena sa crvenkastim pramenovima. Ova mešavina tamnih smeđih nijansi sa jarkim crvenim po krajevima izgleda sveže i moderno. To je dovoljno dobar razlog da se detaljnije pogleda i objasni kako da se postigne ova boja i kako da se neguje. Uz to, saznajte koje frizure najbolje ističu ovu novu boju.

Crvena se spaja sa smeđom - kako postići kesten ombre boju

Žena sa kesten ombre kosom u uličnom stilu

Moderan ulični stil sa puštenom kesten ombre kosom.

Osnovna boja ovog izgleda, kao što samo ime kaže, je kesten smeđa boja. Ova jaka, tamna nijansa već sadrži bakarni sjaj. Kesten boja se nanosi na gornje delove kose. Samo dužine i krajevi se ne boje. U zavisnosti od vaše prirodne boje, oni mogu da se posvetle pre farbanja u jarku crvenkastu smeđu mahagoniju. Za skladnu tranziciju, crveni pramenovi se stapaju sa gornjim smeđim delovima kako bi se stvorio nežni ombre izgled bez preciznog kontrasta.

Kako oblikovati kesten ombre


Skladna igra boja je karakteristika ovog crvenkasto-smeđeg stila. Izbegavajte preciznu tranziciju po svaku cenu. Sa kovrdžavom kosom ova boja se zaista oživljava. Koristite široke viklere, aparat za kovrdžanje ili ispravljanje kose kako biste napravili blage talase: na taj način se ističe kontrast i daje dodatni volumen.

 

Konjski rep posebno ističe crvene pramenove. Skupljena kosa je u nežnoj smeđoj boji dok konjski rep izgleda moderno i ekstravagantno zahvaljujući crvenim nijansama: s ovim izgledom svaki običan izgled postaje atraktivan.

 

Možete takođe nositi zalizanu varijantu kesten ombre izgleda. Kada je kosa ravna, još je važnije da tranzicija između boja bude skladna i dobro urađena.

portrait of handsome fashion stylish hipster businessman model dressed in elegant light blue suit in glasses isolated on white. Walking
Skupljeno, zalizano sa bakarnim dužinama.

Kesten ombre: kako negovati crveno-smeđu kosu

Ako se odlučite za ovaj trend, vaša kosa bi trebalo da bude savršeno spremna i da ima odgovarajuću negu. Blajhanje i farbanje utiču na kosu zbog čega je nega još važnija - pre i posle. Balzam i maske za kosu su neophodne s obzirom da obnavljaju strukturu kose iznutra i uglađuju hrapave spoljne slojeve pružajući kosi zdrav i sjajan izgled.

 

Za dugotrajni rezultat boje, preporučujemo vam posebne linije za negu boja. Šamponi i balzami za farbanu kosu sadrže UV zaštitu koja štiti od oštećenja od sunca i pomažu da boja duže traje.

 

Šamponi za smeđu boju ili blagi prelivi koji se ispiraju su takođe dobra ideja – oni povremeno daju malo boje i osvežavaju kosu koja izgleda kao da je ponovo farbana.