uneven-hair-color
Boje za kosu | Saveti za boju

Recite zbogom neravnomerno obojenoj kosi

Nameravali ste da doterate kosu uz pomoć rastvora za toniranje ili ste odlučili da potpuno promenite Vaš izgled zajedno sa bojom Vaše kose. Umesto toga, završili ste sa neravnomerno obojenom kosom u više nijansi. Da li ste se ikada našli u ovakvoj situaciji? Možda biste želeli da znate rešenja eksperata za ovakve nezgode

Nekoliko razloga može biti uzrok tome što je Vaša kosa neravnomerno primila boju. Možda ste nepravilno naneli boju za kosu, ostatak pigmenata u Vašoj kosi je možda promenio finalnu boju kose, ostaci preparata za oblikovanje kose se još uvek nalaze u Vašoj kosi ili je struktura Vaše kose neujednačena. Šta god da je razlog, brza delovanje je najvažnije.

Usudite se da promenite boju Vaše kose

Pre nego što ponovo bojite kosu, trebalo bi da je operete koristeći šampon za piling. Zatim nanesite tretman za ishranu kose kako bi popravili oštećenja strukture Vaše kose. Za novo bojenja koristite isti proizvod kao i ranije. Ukoliko koristite tamniju boju trebalo bi da skratite vreme delovanja kako bi postepeno izjednačili razlike u boji.

Tamna strana

Šta se dešava kada redovno bojena kosa postaje tamnija sa svakim narednim bojenjem? U slučaju primene sredstva za intenzivno toniranje ili trajne boje, prvo bi trebalo naneti boju na novoizrasle delove kose, a zatim samo poslednjih nekoliko minuta na celu kosu. Prelivi i kolor šamponi bi trebalo da su isprani pre nanošenja nove boje. Ovo sprečava akumuliranje pigmenata pri krajevima kose.

Inače, krajevi duge kose su skloniji da budu porozni i stoga skupljaju veću koncentraciju pigmenata. Zato bi prvo trebalo da naneste boju na novoizraslu kosu i samo poslednjih nekoliko minuta na krajeve kose. Takođe pomaže redovno tretiranje krajeva duge kose inenzivnim tretmanima. Ovi tretmani su ključni u osiguravanju ujednačenog rezultata bojenja kose.

Rešenje u vidu kratke kose

Priznajemo, ovo je radikalno rešenje samo za najozbiljnije nezgode pri bojenju. Ipak, skraćivanje Vaše kose je veoma efektno u slučaju da se na krajevima nakupilo više pigmenata nego na ostatku kose. Ovo se često događa kod iskrzanih ili poroznih krajeva kose. Skraćivanje krajeva kose vraća zdravlje kosi i garantuje ravnomernu boju.

Poslednje utočiste

Sve ovo je previše zamorno za Vas? Poseta frizeru će Vas spasiti od budućih debakla sa kosom. Ukoliko niste sigurni, Vaš fizer Vam može izvući nekoliko pramenova kako bi skrenuo pažnju sa neravnomerne boje.

Otkrijte: Saveti za boju