recolor
Boje za kosu | Saveti za boju

Promena Vaše boje kose: Kada ste otišli predaleko?

Tehnički gledano, crnokose žene mogu promeniti boju u sveltoplavu i obrnuto bez ikakvih problema. Ipak, da li bi iko predložio takvu drastičnu promenu? Ovde ćemo Vam pokazati gde treba da povučete crtu kada je izbor boje Vaše kose u pitanju

Anđelina Džoli
© Getty Images

Možda bi trebalo da se klonimo ekstremnih izbora kada je boja kose u pitanju, kao onaj radikalni koji je Anđelina Džoli napravila pre nekoliko godina za film ″Život ili nešto slično″. Ipak, malo hrabrosti može biti dobra stvar. Uostalom, zašto ne biste napravili Vaš jedinstveni izbor?

Stručnjaci za bojenje kose se mogu uživeti u diskusijama o trendovima u bojenju kose. Ipak, svi stručnajci od Los Anđelesa do Londona slažu se oko ovog saveta: Na skali od jedan do deset, nikada ne trebalo da menjate svoju boju kose za više od dve nijanse u odnosu na Vašu prirodnu boju kose. Ne možemo a da se ne složimo kada kritički posmatramo slike Anđeline Džoli obojene u platinasto plavu (za film ″Život ili nešto slično″) ili slike Gvinet Paltrou sa kosom obojenom u tamnosmeđe. Naravno, ove zvezde izgledaju dobro sa tom bojom kose. Ipak, izgledaju mnogo bolje sa kosom koja je sličnija njihovoj prirodnoj boji.

U Vašoj potrazi za potpuno novim imidžom, trbalo bi da uzmete u obzir i glas razuma. Ne zaboravite, trajna boja za kosu ostaje. Nije dobro kada je izbor pogrešan.

Nova boja kose: Podsetnik za sve koji žude za promenom

  • Ukoliko želite tamniju kosu, možete pokušati sa novom bojom i drugačijim stilom koristeći preliv ili toniranje. U slučaju da Vam se ne svidi rezultat, odmah možete primeniti tretman za kosu i isprati kosu nekoliko puta. Proizvodi će vezati pigmente i znatno ublažiti efekat toniranja.
  • Ukoliko planirate da pređete u plavuše, isprobavanje plavih perika bi mogao biti dobar način da probate novu boju. Kao alternativu tome, možete se diviti svojoj digitalnoj slici kao plavuša na internetu. 
  • Veoma kratka kosa dozvoljava priličnu slobodu eksperimentisanja. Ukoliko ste razočarani inicijalnim rezultatom, ne postoji razlog zašto ne biste odmah obojili Vašu kosu u drugu boju. Kod veoma kratke kose, piksi frizure, pojedinačne vlasi su jedva starije od pola godine. Tako mlada kratka kosa može lako da se nosi sa čestim tretmanima bojenja i blajhanja. 
  • Brinete koje žele da postanu plavuše bi trebalo da budu svesne imidža koji ide uz plavuše. Nevine zlatne lokne, izgled seksi plavuše sa plaže ili blajhane plavuše, to sa sobom nosi jake poruke. Ipak ne bi trebalo da oklevate ukoliko su dugi redovi udvarača deo Vašeg sna i ako ste osoba koja voli zabave koja je skoro uvek u lepom raspoloženju, pod uslovom da Vaša kosa nije hemijski tretirana mini valom ili trajnim ispravljanjem kose. Bojenje hemijski tretirane kose zahteva ekspertizu profesionalca. 
  • Prirodne plavuše nemaju problem kod farbanja svoje kose u smeđe nijanse. One imaju privilegiju da mogu da koriste nežne prelive u peni i sredstva za intenzivno toniranje kako bi isprobale kako će prelazak u brinete promeniti njihov život. Pravilo je da bi trebalo da pustite da prođe bar jedna nedelja i nekoliko pranja kose između dva preliva koja ćete uraditi kod kuće.
  • Brinete koje su izblajhale svoju kosu su slučaj za profesionalce za bojenje kose ukoliko žele da vrate svoju prirodnu boju kose. Teško je predvideti kako će pigmenti nove boje reagovati sa hemijski tretiranom kosom. Ako profesionalac radi ovu promenu boje, to donosi sa sobom i predvidljiviji rezultat.

Otkrijte: Saveti za boju