coloration-or-hair-tint
Boje za kosu | Saveti za boju

Boja ili preliv?

Ništa ne može zameniti rezultat nove boje. Ali koja metoda bojenja vama odgovara: bojenje ili preliv? Dajemo vam par saveta kako biste se lakše odlučili: Koje su razlike između ova dva proizvoda, koje su prednosti svakog od njih i koje rezultate možete da očekujete nakon njihovoh nanošenja?

Već ste izabrali novu boju kose ali niste sigurni koju tehniku bojenja da primenite? Generalno postoje dve opcije: bojenje ili stavljanje preliva. Za koji ćete se proizvod opredeliti na kraju zavisi od različitih faktora. Pomažemo vam da donesete pravu odluku za vaš izgled:

Bojenje protiv preliva: Pitanje vremena

Da li želite nešto trajno ili samo malo osveženje? Pogodili ste, način da dođete do nove boje je pitanje vremena. Kada nađete odgovor na to pitanje znaćete koja metoda bojenja je najbolja za vas. Postojanost boje je osnovna razlika između bojenja i preliva: boja je trajna a preliv je privremen.

Boja protiv preliva: Kako deluju?

U suštini razlika je u delovanju: Sa bojenjem pigmenti se prenose na kutikulu i u unutrašnje strukture kose. Alkalne supstance kao amonijak otvaraju vlakna dlake i pripremaju put za nove pigmente. Nova boja za kosu se čvrsto vezuje i neće se isprati. Nakon izvesnog vremena kosa raste i prirodna boja  se vraća. Redovno bojenje održava negovanu i trajnu lepotu. 

S druge strane sa prelivom, redovno bojenje nije neophodno jer pigmenti izblede posle izvesnog vremena. To je zbog toga što preliv samo prekriva vlakna kose po površini. Preliv nestaje nakon pranja kose od šest do odam puta.

Možda ste naišli na još jedan proizvod iz opsega boja: Polu-trajni preliv. Princip je kao u bojenju, s obzirom da boja prodire u dlaku ali pigmenti blede isto kao i kod običnog preliva. Prirodna boja se vraća nakon otprilike 28 pranja.

Bojenje protiv preliva: Test

Kako deluju proizvodi? Izdvojili smo prednosti ovih metoda za vas:


Prednosti bojenja:

- Novi izgled: Dobijate trajne rezultate i možete promeniti značajno i trajno boju. To je dobar izbor ukoliko ste čvrsto odlučeni da promenite nešto!

- Izbegavanje sedih vlasi: Bojenje može da prekrijie sede vlasi do sto posto! Zaista je izvor mladosti!

- Posvetlite: Od smeđe do plave? Nema problema! Bojenje može da posvetli tamnu kosu. To je zato što proizvodi za blajhanje sadrže hidrogen peroksid koji otklanja prirodne pigmente vaše kose. To omogućava svetlijoj boji da zaista dođe do izražaja.


Prednosti preliva:

- Idealan je ako volite da eksperimentišete: S obzirom da je boja samo privremena, možete da probate različite nijanse bez previše rizika.

- Nežan je pristup: Pigmenti se nanose na površinu kose, kutikula ne treba da bude otvorena - a to omogućava nežno nanošenje boje!

- Uravnoteženo: Preliv bledi postepeno tako da razlike u boji nisu izražene i izrastak nije upadljiv.

- Dodatni sjaj: Možete da sačuvate svoju prirodnu boju ali da je oplemenite sa prelivom. To stvara neodoljiv sjaj u kosi.

Kao što vidite, obe metode bojenja imaju mnoge prednosti. Da li ćete izabrati boju ili preliv zavisi šta želite dobijete sa novom bojom i koji rezultat želite da postignete. 

Otkrijte: Saveti za boju