lighten-hair
Boje za kosu | Saveti za boju

Posvetljivanje kose: Blistavi svetlosni efekti za Vašu kosu

Da li ste sanjali o blistavim svetlosnim efektima u Vašoj kosi? Onda podarite magiju sunca Vašoj kosi i provedite ovo leto kao plavuša! Postoji mnogo načina da posvetlite Vašu kosu. U nastavku ćete otkriti najnežniji način da to uradite. Takođe ćemo Vam pomoći da negujete svoju posvetljenu kosu

Posvetljivanje kose
© Laurence Monneret

Svetla blistava kosa čini da blistate poput sunca. Pripremite se da budete primećeni!

Blistavi svetlosni efekti u Vašoj kosi su magični. Oni udašinju život u Vašu pojavu.
Ovo se odnosi na sve efekte posvetljivanja, bilo da izvalčite nekoliko svetlih pramenova, posvetljujete celu kosu ili samo koristite sprej za posvetljivanje kose. U principu, moguće je posvetleti kosu bilo koje boje, od crne do veoma svetloplave. Vaš frizer može da pretvori crnu kosu u platinastu za nekoliko sati. Naravno, ovo zahteva nekoliko nivoa hemijskog izbeljivanja. Na žalost, ovako drastični efekti su u odreženoj meri štetni za Vašu kosu. Tretmani za posvetljivanje kose kod kuće mogu da posvetle svetlo do srednje smeđu kosu osam nijansi a tamnosmeđu kosu dve ili tri nijanse – a da čak ni ne morate da brinete o naradžastim tonovima.

Svetliji pramenovi čine Vašu kosu interesantnijom i dodaju joj sjaj

Čarobno, izvučeni pramenovi kao da zrače, a Vašoj kosi daju veoma prirodan izgled plave boje. Možete izvući pramenove pomoću kape za izvlačenje pramenova, a možda se odlučite da posvetlite kosu koristeći tanku četku ili jednu od veoma praktičnih aplikacionih bočica. Profesionalni frizeri ili izvlače pramenove na tradicionalan način, koristeči foliju ili češalj za izvlačenje pramenova ili koriste četke i aplikatore za više umetnički ručni rad. Svetli pramenovi se slažu sa gotovo svim postojećim bojama kose. Pramenovi u dve ili tri blago drugačije nijanse izgledaju posebno atraktivno.

Sprej za posvetljivanje – Nežan način za posvetljivanje kose

Da li biste želeli da posvetite Vašu već plavu kosu za nekoliko nijansi? Sprej za posvetljivanje (‘san in’ sprej) čini da Vaša kosa izgleda kao da je posvetlela na suncu. Jednostavno naprskajte sprej na suvu ili vlažnu kosu. Svako nanošenje će posvetliti Vašu kosu za otprilike jednu četvrtinu nijanse. Na kraju, moguće je na ovaj način posvetleti kosu za jednu ili dve nijanse. Sunce i toplota fena za kosu povećavaju efekat posvetljivanja. U zavisnosti od toga da li želite da posvetlite celu kosu ili samo nekoliko pramenova, nanesite ‘san in’ ili sprej za posvetljivanje na određeni deo ili celu kosu. Neka se Vaša umetnička strana poigra da svetlosnim efektima!

Obojite kosu u Vašu omiljenu nijansu plave

Kućni tretmani za bojenje kose Vam dozvoljavaju da promenite Vašu kosu u željenu nijansu plave sve dokle god Vaša prirodna bija kose nije tamnija od tamnoplave do svetlosmeđe. Ovakvi tretmani uklanjaju prirodan pigmenat kose na relativno nežan način i zamenjuju ih sa novim svetlim pigmentima. Važno je ostaviti da proizvod deluje onoliko vremena koliko je naznačeno u uputstvu. Zapamtite: u početku procesa posvetljivanja kod svih tretmana, boja prelazi preko crvenkastih i žućkastih tonova. Ukoliko prerano isperete proizvod za bojenje, Vaša kosa može dobiti neželjene crvenkaste i žućkaste tonove.

Ići do kraja: Posvetljivanje kose u potpuno plavu

Ukoliko želite da obojite tamniju kosu u svetlu, potreban Vam je intenzivan tretman posvetljivanja kose. Tako intenzivni tretmani u većoj meri uklanjaju prirodne tamne pigmente nego sredstva za posvetljenja manjeg intenziteta. Oni stoga dozvoljavaju da se boja Vaše kose drastično promeni tako da Vaša kosa boje lešnika može postati blistavo svetloplava. Ne zaboravite: Kosi je potrebna posebna nega posle bojenja, posebno posle intenzivnog posvetljivanja.

Posvetljenoj kosi je potrebna brižna nega

Posle posvetljivanja bi trebalo da budete posebno pažljivi prema Vašoj kosi. To je jedini način da ostane zdrava, sjajna i elastična. Vašoj kosi je potrebna velikodušna ljubav i briga ukoliko redovno posvetljujete kosu. Specijalna linija za obojenu kosu je idealna za ovu namenu jer sadrži veoma snaže sastojke koji hidriraju, dragocena ulja biljaka i jedinjenja koja obnavljaju kosu poput kreatina i vitamina. Obavezno nanesite balsam svakog pranja kose šamponom. Možete sprečiti krzanje krajeva kose nanošenjem balsama samo na krajeve i temeljnim ispiranjem nakon kratkog dejstva. Osvežite kosu nanošenjem intenzivnog balsama ili maske jednom nedeljno. UV-zaštita je takođe veoma važna za sprečavanje gubitka intenziteta boje i sušenja kose.

Otkrijte: Saveti za boju