Žena sa prirodnom bojom
Boje za kosu | Prirodna boja kose

Kako da vaša prirodna boja blista

Izvucite najviše od prirodne boje. Evo o čemu se radi: možete da promenite - bez potpune promene boje! Otkrivamo vam kako je jednostavno vratiti vašu boju – u novom izdanju

Koja boja je najprivlačnija? Odgovor je lak: vaša prirodna boja kose. Ona je prelepo usklađena sa vašim tenom i bojom očiju. Ipak, to je ono što nam je Majka priroda dala! A i vi možete da pomognete da se to istakne - jer samo zdrava, negovana kosa će pomoći vašoj kosi da bude u punom sjaju. Otkrivamo vam kako da budete prirodna devojka - i kako da se vratite iz ofarbane kose u vašu prirodnu.


Tražite vašu prirodnu boju - jednostavno

Počnimo sa dobrim vestima: nikad nije bilo lakše pustiti ofarbanu kosu da izraste. Zašto? Zato što se izrastak ne smatra više greškom lenje devojke. Sasvim suprotno: taman koren koji ide ka posvetljenim krajevima je veoma popularan. Ovaj izgled je moderan, jednostavan i u trendu.

Preskočite korake

Žena sa prirodnom bojom i pramenovima

Postignite savršenu tranziciju u vašoj prirodnoj boji sa lepim pramenovima.

U nekom trenutku, ćete doći u situaciju da je vaša kosa previše izrasla. To se dešava negde kada je pola kose ofarbano, pola prirodno - kada vaša prirodna boja bude do srednje dužine. Umesto lepog bleđenja, tranzicija izgleda više kao čvrsta linija. Najjednostavnije, najelegantnije je da se to sakrije sa pramenovima. Vaš frizer može da izvuče pramenove više ili niže u istom spektru boje vaše prirodne nijanse, izrastka i obojene nijanse. To će vam pružiti super nežnu tranziciju sa lepom, prirodnom gradacijom. Nakon nekog vremena korišćenja ove tehnike, postignućete popularan ombre ili dip-dye izgled. Ovaj privlačni trend podrazumeva svetlije krajeve a taman koren.


Odgovarajuća frizura za vašu prirodnu boju

Žena sa prirodnom bojom kose - sjaj


Nanesite toner kako bi vaša boja još više blistala.

Najbolji način da se otarasite poslednjeg dela ofarbane kose? Makazama! Izaberite frizuru da biste upotpunili tranziciju ka vašoj prirodnoj boji. Pozitivan efekat: šišanjem krajeva osvežićete kosu a izbacićete oštećene pramenove.
Prirodna kosa takođe ima koristi od redovnog šišanja. To je zato što i sa najboljom negom, krajevi mogu da izblede zbog sunca ili oblikovanja - ili jednostavno postanu krhki i rascvetani trljanjem o vaša ramena.

Savet: sa tonerom ili sjajem, pomoćićete vašoj prirodnoj boji da blista. Izaberite ton koji je najsličniji vašoj boji kose. To je najbezbolniji način da osvežite kosu, jer će se boja postepeno ispirati.

Zdrava kosa je prelepa kosa

Žena koja se smeje sa prirodno smeđom bojom

Prelepo blistava: sjajna, prirodna brineta!

Koliko će vaša prirodna boja izgledati lepo ne zavisi samo od pigmenata u kosi već i o stanju vaše kose. Ako je spoljni sloj kutikule zatvoren i gladak, kosa će bolje reflektovati svetlost - prirodne boje će dobiti intenzivan sjaj i izgledaće prelepo. Možete i sami uticati na to - sa odgovarajućom negom.

Savet: uvek izaberite šampon prema potrebama vašeg skalpa i tipa kose. Ako je vaš skalp zdrav, biće i vaš koren, tako da će vaša prirodna kosa biti duga i jaka. Potrudite se da negujete suvlje dužine i krajeve hranljivim balzamom i povremeno sa maskom. To će omogućiti da vaša kosa ostane nežna i da vaša boja bude dugotrajna i lepa. Za dodatnu negu, ulja za kosu ili specijalni fluidi za negu koji se nanose direktno na krajeve mogu biti od pomoći.

SOS saveti za loše dane za kosu: čak i sa najboljom negom ponekad loši dani za kosu ne mogu da se izbegnu. Šta može da pomogne? Odgovarajuća frizura - probajte traku za kosu ili rep.