Žena sa kratkom kosom i pramenovima
Boje za kosu | Pramenovi

Stilizovano, ne zastarelo: pramenovi za kratku kosu su kao novi

Tražite svežu boju za vašu kratku kosu? Probajte pramenove. Pramenovi su promenili svoju reputaciju i doživljavaju preporod stila. Čitajte dalje da biste saznali kako se sada izvlače pramenovi na kratkoj kosi


Pramenovi u kratkoj kosi: Malo „staromodno”? Nikako! Ako se nanesu sa novim tehnikama, pramenovi mogu biti veoma moderni. Ne treba se brinuti o jež izgledu iz devedesetih - moderni pramenovi za kratku kosu izgledaju mnogo prirodnije, kao talas svežine u kosi. Otkrivamo vam koje tehnike bojenja će dati najbolje rezultate.


Kako napraviti pramenove u kratkoj kosi

Pogled sa strane žene sa kratkom kosom i pramenovima

Pramenovi sa kratkom modernom kosom okupanom suncem.

Najlepši pramenovi su oni koji izgledaju kao da ih je priroda napravila. Zamislite: vaša kosa nakon odmora na moru. Brinu vas nagle, jasne tranzicije između pramenova i ostatka kose? Nema potrebe! Sa odgovarajućom tehnikom farbanja, lako ćete postići prirodni rezultat. Na primer, balajaž je idealan. Ova tehnika odgovara i dugoj i kratkoj kosi. Boja se nanosi rukom sa četkom. Rezultat? Pramenovi koji su dinamični i moderni. Uz balajaž, crtanje rukom je još jedna idealna tehnika za kratku kosu. Tu se boja nanosi dlanovima. Važno: uvek nosite rukavice da biste zaštitili kožu. Rezultat: jednostavan, istaknut izgled. Savet: crtanje dlanom je idealno ako želite da posvetlite krajeve kose.

Želite da probate crtanje dlanom ili balajaž kod kuće? Najbolje je da pitate prijateljicu da vam pomogne. Farbanje kose pozadi može biti komplikovano.

Najbolje boje za pramenove za kratku kosu

Pogled s leđa žene sa kratkom kosom i pramenovima

Prirodni pramenovi izgledaju prelepo i sa malo dužom kosom.

Najbolji način da se stvore svetli pramenovi na kratkoj smeđoj kosi je sa plavom bojom. Plava osnova boje se može prelepo osvežiti zlatnom plavom i smeđim pramenovima. Želite da probate malo više boje? Probajte sa svetlom, polu-trajnom bojom. Ako niste sigurni koja boja ili mešavina boja će odgovarati vama i vašooj osnovi boje, konsultujte se sa profesionalnim frizerom.


Savršena nega za kosu sa pramenovima

Kako bi vaša kratka, ofarbana kosa bila sjajna i prelepa dugotrajno, važno je pružiti joj odgovarajuću negu. Idealno: linija za negu kose specijalno osmišljena za ofarbanu kosu. Nanesite masku za kosu jednom nedeljno. Savet: što je kosa kraća, manje ćete proizvoda staviti. Nanesite masku samo na krajeve kako bi sprečili da bude spuštena. Sprejevi koji se ne ispiraju su savršeni za kratku kosu: oni ne otežavaju kosu, a duboko je hrane.

Otkrijte: