strands-of-hair
Boje za kosu | Pramenovi

Živahno obojeni izvučeni pramenovi i blokovi boja

Blokovi boja su definitivno najaktuelniji modni trend za tkanine ovog leta; oni takođe na velika vrata postaju trend kada su i frizure zvezda i poznatih u pitanju. Najbolje od svega, možete brzo dobiti pramenove živih boja i kod kuće bez previše napora. Pokazaćemo Vam kako da se priključite trendu i na šta da obratite pažnju

Keti Peri je jedna od najuspešnijih pevačica. Nedavno je ova dvadesetšestogodišnjakinja uspela da doda ne jednu već dve ‘People’s Choice’ nagrade svojoj listi osvojenih nagrada. Devojka iz Kalifornije takođe se ističe i kada su u pitanju njene frizure, koje su fenomenalne koliko su i nestvarne. Zato se i nismo iznenadili kada smo videli Keti kao počasnog gosta u prvim redovima na mnogim modnim revijama.

Prošlog leta, gusta kosa ove pevačice je bila u centru pažnje zbog roze i svetloplavih izvučenih pramenova. No ona nije jedina zvezda koja voli da svoju frizuru učini zanimljivijom izvlačenjem pramenovima živih boja. Devojka sa naslovne strane Džlijan Zinser i glumica Džesika Zohr, takođe vole ističu delove svoje kose živahnim bojama. Da li nam dolazi novi talas pank stila? Ne brinite, izvučeni pramenovi živih boja su potpuno prihvatljivi čak i u kombinaciji sa malim crnim haljinama.

Ne možete da dočekate da se pridružite devojkama koje postavljaju trendove i izvučete pramenove u živim bojama? To nije problem! Pokazaćemo Vam kako da to uradite i šta da uzmete u obzir pre nego što pre nego što izvučete pramenove živih boja.

Pramenovi živih boja u svetloj kosi

Pazite da ne preterate sa izvučenim pramenovima ako imate svetlu kosu. To znači da bi trebalo da napravite blokove boja na samo par mesta. Što je kosa svetlija to je jači efekat.

Takođe preporučujemo da testirate kako će izvučeni pramenovi živih boja izgledati u Vašoj kosi tako što ćete upotrebiti umetke za kosu. Umetci mogu biti postavljeni i sklonjeni za minut. Na žalost, razlika između svetlo plave prirodne kose i umetaka može biti prevelika. Možete da upotrebite sprej kako biste napravili raznobojne pramenove ili blokove boja. Jednostavno isprskajte nekoliko pramenova kose koristeći sprej za toniranje i ostavite da se kosa osuši. Potom oblikujte kosu kao i obično. Boja nanesena sprejom će trajati do narednog pranja kose ili kiše. Za svetlu kosu preporučujemo izvučene pramenove u blagim pastelnim bojama, a prigušeni tonovi ljubičaste izgledaju impresivno u plavoj kosi.

Pramenovi jarkih boja u tamnoj kosi

Tamnokosim ženama je ova problem poznat: Čak i najupadljivije boje kao da budu usisane u pozadinu tamnosmeđe ili crne kose i finalni izgled je prigušena boja. Ukoliko i dalje želite roze, crvene ili zelene pramenove trebalo bi da blago izblajhate željene pramenove pre nego što nanesete boju. Tada će kosa prikazati boju koju ste želeli. Posle blajhanja, možete naneti boju u formi sredstva za nijansiranje. Nanesite boju na izblajhanu kosu na način opisan u uputstvu koje se dobiju uz kutiju. Boja će potom izdržati otprilike osam pranja.

Pramenovi u bojama kao što su roze, plava ili ljubičasta izgledaju dobro na ženama sa svetlim tenom. Ukoliko imate smeđu ili maslinasto belu kožu pokušajte sa bojama poput narandžaste ili zelene.

Pogledajte našu galeriju da bi ste videli koje boje zvezde i poznate ličnosti vole.

Zvezde i njihove živahno obojene kose

Linkovi:

Blog TV zvezde Lauren Konrad pokazuje vešto obojene krajeve >> thebeautydepartment.com

Živahno obojeni pramenovi traže izuzetne mirise. Ova prodavnica na internetu nudi posebne mirise koji se retko mogu naći u drugim parfimerijama >> ausliebezumduft.de

Discover: Pramenovi