yellow-tinge-in-blonde-hair
Boje za kosu | Nega za farbanu kosu

Dosadni žuti odsjaji u plavoj kosi

Žene žele prirodnu boju kose sa mnogo sjaja. Međutim, prvi pokušaji posvjetljivanja kose se mogu završiti razočarenjem. Često se pojavljuju žuti odsjaji u plavoj kosi koje niko ne želi. Saznajte zašto se pojavljuju žuti odsjaji i kako ih se možete rešiti

Izbeljivanje kose u plavu boju često zahteva drastičnu promenu boje. Za izbeljivanje je potrebno biti vrlo uporan, ali je potrebna i nega. U slučaju da nešto pođe po zlu, evo saveta koji mogu pomoći:

Korisna informacija o izbeljivanju kose

Sigurno ste čuli od nekoga da kaže: „Bojim svoju kosu u plavo.“ Iako svi znamo šta to znači, reč „bojim“ zapravo ne odgovara činjenicama. Za promenu boje kose iz tamne u plavu ne koristi se boja, nego agens za uklanjanje pigmenata boje iz kose, a to je vodonik peroksid.

Da biste dobili željenu plavu boju kose, morate ukloniti prirodne pigmente boje iz kose, bilo da to činite u frizerskom salonu ili kod kuće. Tokom tog postupka, prirodna boja kose menja se u crvenu, zatim žutu, a tek na kraju postaje bezbojna. Posljednja boja pre bezbojne jeste žuta.

Šta uzrokuje žute odsjaje u plavoj kosi?

Žuti odsjaji u izbeljenoj plavoj kosi mogu se pojaviti usled greške u primeni izbeljivača ili neodgovarajućeg proizvoda.


Žuti odsjaji u plavoj kosi zbog greške u nanošenju
Žuti odsjaji se često pojavljuju kad se izbeljivač prerano ispere. Mnoge žene analiziraće promenu boje dok izbeljivač deluje na kosi. Kad vide promenu iz crvene u narandžastu, uspaniče se i brzo isperu izbeljivač. Međutim, nema razloga za paniku. Narandžasta je samo jedna od prelaznih boja tokom postupka promene boje kose iz tamne u bezbojnu. Budite smireni i ostavite izbeljivač u svojoj kosi. U samo nekoliko minuta Vaša će kosa iz, prvo narandžaste, a nakon toga žute, postati bezbojna.

Kako sprečiti pojavu žutih odsjaja u plavoj kosi
Strogo se pridržavajte uputstva za upotrebu i nemojte menjati vreme delovanja izbeljivača na kosi. Ostavite ga u kosi koliko je potrebno, niti duže niti kraće nego što je potrebno ili preporučeno u uputstvima.

Kako ukloniti žute odsjaje
Ponovite postupak izbeljivanja istim proizvodom kako biste dovršili vreme delovanja. Ako ste isprali izbeljivač 10 minuta ranije, nanesite ga ponovno i ostavite još 10 minuta u kosi.


Žuta odsjaji u plavoj kosi zbog neodgovarajućim proizvoda
Ako vidite žute odsjaje iako ste se pridržavali preporučenog vremena delovanja, onda je izbeljivač bio preblag za Vašu trenutnu boju kose.


Kako sprečiti žute odsjaje u plavoj kosi
Nađite svoju trenutnu boju kose na pakovanju proizvoda. Uporedite je sa svojom prirodnom bojom kose. Ako niste sigurni, uvek možete pitati prijateljicu za njeno mišljenje.


Kako ukloniti žute odsjaje
Da biste imali prekrasnu plavu boju kose koju ste želeli, ponovite postupak izbeljivanja. Upotrebite još slabiji izbeljivač od prethodno korišćenog jer je većina pigmenata već uklonjena iz kose.

Opažate blage žute odsjaje u kosi?

U tom slučaju kozmetički proizvod poput šampona sa srebrnim odsjajima može biti odgovarajuća pomoć. Ti šamponi sadrže modro-ljubičaste pigmente koji neutralizuju žute odsjaje. (Modro-ljubičasta je komplementarna boja žutoj boji.) Učinak tih šampona je kratkotrajan jer se modro-ljubičasti pigmenti samo omotaju oko vlasi, ne prodiru u nju. Nemojte da Vas uplaši izgled tih šampona kad otvorite bocu, šampon se u potpunosti ispira sa Vaših prstiju i ne ostaje pod noktima.

Rezultat pranja kose šamponom sa srebrnim odsjajima može varirati. Možda ćete morati više puta oprati kosu takvim šamponom. Preporučujemo upotrebu tih šampona kod svakog drugog pranja.

Optimalna nega kose nakon uklanjanja žutih odsjaja

Kad uklonite žute odsjaje iz kose, dodatno negujte kosu da bi izgledala zdravo i sjajno. U svojim video uputstvima Armin Morbach, Schwarzkopf-ov stručnjak za kosu, pokazuje kako Vaša plava kosa može zablistati.

Optimalna nega kose nakon uklanjanja žutih odsjaja