Boja Zelenilo
Boje za kosu | Koja boja kose

Ove boje kose idu sa novom Pantonovom bojom Zelenilo

Pantone institut za boje je skoro objavio da je boja u trendu za 2017. godinu    „Zelenilo". Da li će ova sveža boja jabuke oduševiti ostaje da se vidi. Ali jedno je sigurno: ova boja u trendu će se u narednim mesecima probiti pre svega na modnoj sceni. Prema tome važno pitanje za ikone stila i trendsetere jeste, koja boja se najbolje slaže sa „Zelenilom"?

Izbor boje „Zelenilo" kao boju u trendu za 2017. nije iznenađujuće. Sve što je trenutno moderno i u trendu je svakako u ovoj boji, kao na primer avokado, mača čaj, kaktus i zeleni smuti. Ali nova „in" boja budi želju, ne samo za proleće već i za novu letnju garderobu. Da li će se „Zelenilo" slagati sa vašom bojom- i da li biste mogli da je nosite? Probajte! U stvari, ova boja se slaže sa brojnim bojama kose.

Sa kojim bojama kose se slaže Zelenilo?

Ok, možda se pitate, da li mogu zaista da nosim boju „Zelenilo" sa mojom bojom kose? Da bismo vam pomogli, dajemo zeleno svetlo za sledeće boje:

  1. Smeđa kosa
    „Zelenilo" sa smeđom kosom je savršen par: zrelo, mirno i harmonično. Možda je razlog što nam se toliko dopada ova kombinacija zato što smo navikli da vidimo te boje u prirodi. Smeđa boja se ponekad neopravdano smatra dosadnom, ali zapravo nijedna druga boja nema toliko crvenih i crnih pegmenata koji sijaju u prelepim nijansama. Kako bi boja takva ostala, trebalo bi da izaberete šampone i balzame koji ističu taj sjaj u kosi. Vaša garderoba u boji „Zelenilo" će biti zaista zadivljujuća ako je vaša boja kose ne zaseni!

  2. Crvena kosa
    Ljudi sa crveno kosom imaju reputaciju. Za njih se smatra da imaju vatreni temperament i da su kreativni, moderni i da su smeli u svojim modnim odlukama. Prema toma ne iznenađuje da crvenokose obično biraju šarene boje da bi se isticale više nego obično. Sa „Zelenilom", oni garantuju posebno upečatljiv izgled, avangardni, lični, fantastičan. Zato ako želite da se istaknete, a niste onaj svetski 1% sa prirodnom crvenom kosom, možda bi mogli da promenite boju vaših lokni? Ipak ne zaboravite, ako imate rumenkastu boju kože izaberite nežnu crvenu koja neće to naglašavati. Savet: Ako nikada pre niste imali crvenu kosu trebalo bi prvo da je probate sa prelivom koji traje do 15 pranja, kako bi saznali da li vam ta boja odgovara. Bolje sprečiti nego lečiti

  3. Seda kosa
    Gospođe sa sedom kosom mogu da slave. Direktorka Pantone Instituta za boje, Leatris Ajsmen lično, preporučuje sedu u kombinaciji sa „Zelenilom". To je dobitna kombinacija. Sveža boja jabuke daje sedoj kosi jednu mladalačku crtu, dok siva boja stavlja jarku zelenu nijansu u poseban kontekst pa izgleda elegantno i prefinjeno. S obzirom da je seda kosa generalno slamasta, suva i tanka, izaberite specijalne šampone za negu i tretmane koji učvršćuju kosu i koji pružaju nutrijente koji nedostaju. „Zelenilo" će izgledati još prefinjenije sa sjajnom, zdravom kosom.

Plava? Nemojte da se razočarate što vaša boja nije bila među top tri partnera za trendi boju za 2017. godinu. Ne brinite, to ne znači da ne treba uopšte da je nosite - samo nemojte previše blizu vašeg lica. Suknja ili pantalone ili cipele mogu da pokažu da pratite trendove kao i haljina ili bluza.