Žena sa plavom kosom
Boje za kosu | Hair color trend platinum blond

Prelazite u plavuše? Evo šta sve treba da znate

Otkrivamo vam sve što treba da znate o najmodernijoj boji ikada: plavoj. Kako da znate koja vam nijansa odgovara? Koji je najbolji način da posvetlite kosu? Farbanje, blajhanje ili preliv? Evo odgovora

Između ostalog, plava je najpopularnija boja ikada. Što je svetlija nijansa to je bolje. Barem što se prirodne plave boje tiče. Između ostalog, samo dva odsto svetske populacije ima prirodno plavu boju kose. Srećom, za nas ostale to se ne važi. Možete farbati kosu sami ili ići kod profesionalnog frizera koji će vam izblajhati kosu. Ali kako da postignete svetle nijanse plave koje će učiniti da se osećate moderno - i zahvaljujući kojima ćete dobijati komplimente? Naši saveti će vam pomoći.

Pronađite odgovarajuću nijansu plave

U trenutku kada odlučite da pređete u plavušu, vreme je da izaberete odgovarajuću nijansu. Ima zaista veliki izbor. Izaberite nijansu prema vašem tenu. Što je toplija boja vašeg tena, to će vam bolje stajati hladna nijansa poput ledeno plave, srebrno plave ili platinasto plave. Ako imate hladniju boju tena, trebalo bi da pređete na topliju nijansu, kao što je zlatna ili med plava. Da li ćete farbati, tonirati ili blajhati kosu zaista zavisi od vaše boje kose u trenutku kad želite promenu. S blajhanjem, vaša kosa gubi pigmente - prema tome idealno je ako prelazite iz tamne u svetlu boju. Bojenjem kosa ustvari neće posvetleti. Može samo da doda pigmente koji će promeniti boju kose. Sa prelivom, između ostalog, pigmenti boje ne prodiru u vlasi već samo prekrivaju površinu. Upravo zato je preliv blaži i ne traje kao i blajhanje ili farbanje. Svaki put kad se kosa opere, ona pomalo izbledi.

Najbolji način da se pređe u plavu

Žena sa rukom i plavom kosom
© Stocksy

Plava kosa osim što izgleda dobro, daje vašem tenu blistavi sjaj.

Idealno bi bilo, ako ste tamnokosi, da prepustite blajhanje profesionalcima. Iskreno. Zaista je jedini način da se izbegnu neprijatna iznenađenja. Ustvari, u većini slučajeva, je bolje prelaziti u plavu boju u više faza nego samo u jednoj. Na taj način, manja je mogućnost da oštetite strukturu kose.

 

Kako ne biste izgledali kao Barbikina starija sestra, izbegavajte da bojite kosu u celini. Pogotovo ako imate dugu kosu jer će izgledati veštački. Za prirodniji izgled i osećaj, probajte balajaž tehniku ili bojenje dlanom. Ako imate kratku kosu, možete koristiti jednu boju za celu kosu. Kako bi izgled bio moderan i u trendu, pretvorite kratku buzz frizuru u platinasto plavi ili ledono plavi bob.

Nega plave kose

Ofarbana plava kosa zahteva dodatnu negu i brigu. Dodatna nega! Ili kosa gubi sjaj i izgledaće krhko i beživotno, slamasto i suvo. Ne možemo poreći, blajhanje i bojenje oštećuju strukturu kose. Obojena kosa zahteva održavanje, ali zato će vam lokne biti zahvalne. Izaberite posebne proizvode za dubinsku negu sa hranljivim sastojcima. Naš savet: nanesite tretman dvaput nedeljno. Kako biste maksimalno iskoristili regenerativni tretman, umotajte kosu u topli, mokri peškir i ostavite masku da odstoji 30 minuta.

 

Ukoliko ćete zaroniti u bazen sa hlorom ovog leta, isperite obavezno kosu nakon kupanja. Hlor obično može da da plavoj kosi jednu neprivlačnu zelenu primesu.

 

Naši Schwarzkopfovi profesionalni frizeri mogu da pronađu najbolju plavu nijansu za vaš ten. I naravno za vašu kosu.

Discover: Posvetljivanje